Golmani su kao vino, a Buffon je Cheval Blanc iz 1947. godine

Radiosarajevo.ba
Golmani su kao vino, a Buffon je Cheval Blanc iz 1947. godine
Foto: EPA / Gianluigi Buffon

Cheval Blanc iz 1947. godine, prema informacijama dostupnim na internetu, najskuplje je vino ikada prodato na svijetu i mnogi ga smatraju najboljim vinom 20. stoljeća.

Ovo vino prodato je 2010. godine u Ženevi za 304.375 američkih dolara, a jedna čaša košta 7.609 američkih dolara. Zbog čega je to bitno za ovu vijest. Samo da shvatite veličinu Gianluigija Buffona i onu staru fudbalsku izreku "golmani su kao vino".

Buffon je ovog ljeta Torino zamijenio prijestolnicom Francuske i potpisao ugovor s Paris Saint-Germainom. Nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom, Stara dama mu je ponudila da ostane u klubu, ali ne na terenu, a Buffon je želio još igrati.

PSG nije puno dvoumio, a ako je suditi prema prva dva kola, onda je angažman Buffona pun pogodak za ekipu s Parka prinčeva. U prvom kolu Sveci su razbili Caen rezultatom 3:0, a Buffon je imao nekoliko odličnih intervencija.

U drugom kolu PSG je gostovao kod Guingampa, a ekipa Thomasa Tuchela slavila je rezultatom 3:1, a Buffon je upisao odbranu o kojoj danas priča čitava Francuska. Uživajte u majstoriji velikog Buffona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije