Golman Real Madrida završio sezonu zbog teške povrede

0
Radiosarajevo.ba
Golman Real Madrida završio sezonu zbog teške povrede
Foto: EPA-EFE / Thibaut Courtois

Golman madridskog Reala Thibaut Courtois vratio se treninzima Kraljevskog kluba poslije povrede prednjih križnih ligamenata pred početak ove sezone. Realov golman Thibaut Courtois ponovno se teško povrijedio.

Belgijski golman je na treningu povrijedio desno koljeno i u suzama napustio trening. Vjerojatno je riječ o povredi meniskusa i čini se kako Courtois ove sezone uopće neće braniti jer će oporavak od nove povrede trajati oko dva mjeseca.

Međutim, ono što je Courtoisu sada najgore jeste da mu je opasno ugrožen i nastup na Europskom prvenstvu koje se na ljeto igra u Njemačkoj.

Olujne kiše u južnom Brazilu usmrtile najmanje 37 ljudi, više od 70 nestalih

Olujne kiše u južnom Brazilu usmrtile najmanje 37 ljudi, više od 70 nestalih

Podsjetimo, Courtoisu je početkom augusta dijagnosticirana ruptura prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena. Zbog toga ove sezone uopće nije nastupao za Real, a očekivalo se da bi mogao na terene početkom maja. Zbog nove povrede taj će se povratak gotovo sigurno prolongirati.

Belgijac Courtois je u Real Madrid došao iz Chelseaja prije šest godina za 35 miliona eura i jedan je od najboljih golmana svijeta, uvelike zaslužan za sve Realove uspjehe.

Branio je za Genk, Chelsea i Atletico Madrid, a za reprezentaciju Belgije ima 102 nastupa. Ove sezone Realovi golmani su Andrij Lunin i Kepa, a posljednjih mjeseci Ukrajinac Lunin je prvi izbor Carla Ancelottija, prenosi SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije