Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije crveni karton - samo zbog jednog razloga

0
Radiosarajevo.ba
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije crveni karton - samo zbog jednog razloga
Foto: Instagram / Emiliano Martinez

Emiliano Martinez vrlo je kontroverzan čovjek čije ponašanje "diže prašinu" posljednjih godina, ali činjenica je da je jedan od najboljih golmana na svijetu. Da nije bilo njega, Lionel Messi nikada se ne bi okitio naslovom svjetskog prvaka.

Oduševljavao je odbranama u dresu Argentine, a sada je odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige.

Engleska ekipa slavila je 2:1 u prvoj utakmici protiv Lillea. U revanšu je bio identičan rezultat nakon 90 minuta, golova nije bilo u produžecima pa su penali odlučivali pobjednika.

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

Poznato je gdje bi Klopp mogao nastaviti karijeru nakon Liverpoola

I tamo je opet zablistao Martinez koji je odbranio dva jedanaesterca i odveo Aston Villu u polufinale. Ali, jedna situacija zbunila je mnoge. Martinez je dobio dva žuta kartona, ali nije isključen?!

Prvi žuti dobio je u prvom poluvremenu, a drugi tokom izvođenja jedanaesteraca jer je provocirao domaće navijače. Crveni karton nije dobio samo zato što se žuti kartoni brišu uoči jedanaesteraca. Da je dobio još jedan žuti karton tokom raspucavanja, tada bi ga sudija mogao isključiti. I to ga je spasilo, a on je spasio Aston Villu i ostavio ju u utrci za prvi europski trofej nakon 42 godine, javlja 24 sata. Video možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije