Aston Villa propustila priliku preuzeti vrh Premier lige

0
Radiosarajevo.ba
Aston Villa propustila priliku preuzeti vrh Premier lige
Foto: EPA - EFE / Veliki kiks Ville

Fudbaleri Aston Ville propustili su barem privremeno preuzeti vrh tabele Premier lige nakon što su u susretu 18. kola engleskog prvenstva na svom terenu odigrali 1:1 protiv Sheffield Uniteda.

Međutim, momčad iz Birminghama može biti sretna i s jednim bodom jer je remi protiv, do ovog kola posljednje momčadi Premier lige, izborila golom u osmoj minuti sudijske nadoknade.

Fenjeraš je umalo šokirao jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone u engleskom prvenstvu. No, Villa se izvukla duboko u sudijskoj nadoknadi produživši niz bez poraza na sedam kola.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Gosti su poveli u 87. minuti golom Camerona Archera.

Kada se već činilo kako će Sheffield upisati tek treću pobjedu ove sezone i prekinuti Villinu sjajnu seriju, Nicolo Zaniolo je u osmoj minuti nadoknade izjednačio na 1:1.

Ovim remijem prekinut je veliki niz Ville od 15 vezanih pobjeda na domaćem terenu.

Aston Villa je propustila priliku izbiti na vrh, ali se ovim bodom probila na drugu poziciju.

Arsenal i dalje vodi s 39 bodova, koliko ima i Aston Villa, ali uz slabiju gol-razliku. Treći je Liverpool s bodom manje.

Sheffield United je napredovao na 19. mjesto s devet bodova, ali je i dalje u zoni ispadanja. Sada je fenjer preuzeo Burnley s osam bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije