Golijada na Stamford Bridgeu pripala Plavcima, Arsenal i drugi put bolji od Napolija

Radiosarajevo.ba
Golijada na Stamford Bridgeu pripala Plavcima, Arsenal i drugi put bolji od Napolija
Foto: Twitter / Slavlje igrača Chelsea

Večeras su odigrani uzvratni mečevi četvrtfinala Evropske lige, a nakon njih smo saznali i učesnike polufinala ovog takmičenja.

Derbi su u Napulju igrali domaći Napoli i Arsenal, a gosti iz Londona su ovjerili prolaz u polufinale pobjedom 0:1. Strijelac jedinog pogotka je bio Lacazette iz slobodnog udarca u 37. minuti susreta.

Sead Kolašinac je ponovo započeo susret od prve minute te je odigrao cijelu utakmicu. Pružio je odličnu partiju, a njegov tim je zabilježio ponovo pobjedu bez primljenog pogotka.

U ljepotici večeri Chelsea je slavio protiv Slavije iz Praga rezultatom 4:3. Za londonski tim je utakmica počela na najbolji mogući način.

Već u 5. minuti na semaforu je stajalo 1:0 golom Pedra, da bi već u 10. minuti autogolom Delija Plavci vodili sa 2:0.

Na 3:0 je povisio Olivier Giroud golom u 17. minuti, a prvi dašak nade za goste je donio Soucek golom u 26. minuti. Međutim, njihova radost je kratko trajala, jer je svega minutu poslije Pedro postigao svoj drugi pogodak za visokih 4:1. Tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Drugo poluvrijeme je ponudilo novo izdanje gostiju iz Praga. Sjajnim golovima Sevcika u 51., odnosno u 55. minuti smanjili su rezultat na 4:3 i potpuno se vratili u meč.

Do kraja utakmice je Chelsea uspostavio svoju igru i nisu dopustili gostima da naprave veće iznenađenje. Rezultat se nije mijenjao i Plavci su tako osigurali učešće u polufinalu Evropske lige.

Valencija je na domaćem terenu savladala Villarreal rezultatom 2:0, te sa ukupnih 5:1 su samouvjereno prošli dalje. Strijelci za Šišmiše u večerašnjoj utakmici su bili Latorre u 13. i Parejo u 54. minuti.

Frankfurt je na domaćem terenu ugostio Benficu.

Eintracht je morao nadoknaditi dva gola zaostatka iz prve utakmice (izgubili 4:2), a u tome su na kraju i uspjeli.

Slavili su rezultatom 2:0 te zbog pravila gola u gostima prošli u polufinale. Strijelci za Frankfurt su bili Kostić u 37. i Rode u 67. minuti.

Chelsea će u polufinalu igrati protiv Frankfurta, dok će Valencia snage odmjeriti sa Arsenalom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije