Golijada na Grbavici: Štilić, Gasal i Santos za novu pobjedu Želje

1
A. Ka.
Golijada na Grbavici: Štilić, Gasal i Santos za novu pobjedu Želje
Foto: Damir Hajdarbašić / FK Željezničar / Gasal dvostruki strijelac za Plave

Željezničar je večeras u okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 4:2 savladao Tuzla City i tako ubilježio drugu pobjedu u sezoni s kojom su Plavi zauzeli treće mjesto na tabeli.

Strijelci za novu pobjedu tima s Grbavice bili su Štilić, u dva navrata Gasal te Santos, dok su goste pogađali Smailagić i Veselinović.

Krenimo redom. Već na startu utakmice dalo se naslutiti da su nogometaši Želje raspoloženi. U devetoj minuti Santos je sjajno prošao i uposlio Haračića koji je sa svega nekoliko metara promašio nemoguće - prazan gol.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Upozoravao sam vlasti u RS'

Domaćini uvjerljivi: Sloboda savladala Borac, Posušje u golijadi bolje od Sloge

Domaćini uvjerljivi: Sloboda savladala Borac, Posušje u golijadi bolje od Sloge

Svega sedam minuta poslije Štilić pogađa stativu. Nova uzbuđenja uslijedila su u 33. minuti kada je ove noći nezaustavljivi Santos izbio sam "oči u oči" sa golmanom gostiju, koji je izašao kao pobjednik.

U 38. minuti dosuđen je penal za domaće, nakon što je Nukić igrao rukom. Siguran realizator bio je Štilić.

Željezničaru je u drugom dijelu meča trebalo svega dvije minute da udvostruče vodstvo. Strijelac prvog gola - Štilić, sjajno izvodi korner, a loptu u mrežu šalje Gasal.

Isti igrač svega pet minuta poslije, u 53. minuti, na asistenciju Haračića, pogađa za novo slavlje Manijaka.

Tragičar večeri Nukić u 59. minuti skrivio je novi penal - ponovo je igrao rukom. Ovog puta s bijele tačke siguran je Santos. Plavi su potom i u 68. minuti preko Štilića ponovo imali sjajnu priliku, ali se rezultat nije mijenjao.

Igrači Želje kao da su već počeli slaviti trijumf, pa je izgledalo kao da su se opustili, što su vješto iskoristili gosti. Tuzlaci su preko Smailagića (77.) i Veselinovića (82.) smanjili na 4:2, što je ujedno bio i konačan rezultat ove sjajne utakmice i golijade na Grbavici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije