Gobec: Znamo da je najbolji lijek za poraz je pobjeda

0
Radiosarajevo.ba
Gobec: Znamo da je najbolji lijek za poraz je pobjeda
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Press FK Sarajevo

Ekipa Sarajeva u sutrašnjoj utakmici 17. kola Premijer lige BiH ugostit će GOŠK na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Tim povodom u klupskim prostorijama upriličena je press-konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili Luka Gobec, pomoćnik šefa stručnog štaba Simona Rožmana, kao i desni bek bordo tima Amar Beganović.

Gobec se prvo osvrnuo na poraz od Veleža u prethodnom kolu. "Glavni trener se razbolio, pa se nadam da će biti spreman za sutrašnju utakmicu. Znamo da je najbolji lijek za poraz pobjeda." 

Nastupi umjetnika iz cijele Evrope obilježili proslavu Dana Evrope u Bosni i Hercegovini

Nastupi umjetnika iz cijele Evrope obilježili proslavu Dana Evrope u Bosni i Hercegovini

Istaknuo je da se nadaju da će se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu: "Sutra ćemo sve napraviti da pokažemo svoju kvalitetu. Ne možemo uhvatiti baš kontiunitet dobrih igara, ali možemo pokazati kvalitet koji postoji. Igrači su svjesni da nisu bili na razini koju smo željeli. Sada imaju šansu da pokažu pravi obraz ispred svojih navijača."

Za suparnike je rekao: "Što se tiče GOŠK-a, očekujemo ih u sistemu sa pet odbrambenih. Kompaktna su ekipa, imaju dobar blok i tranziciju te traže svoju priliku u prekidima. Duraković se vraća nakon povrede, Ziljkić još nije spreman, a osvi ostali su spremni. Svjesni smo da naše gostujuće predstave nisu na nivou domaćih. Svi u stručnom štabu puno radimo na tome. Nadam se da će u sljedećim utakmicama biti bolje."

Al-Tuwaijri, trener Željezničara: 'Znam gdje imamo problema. Moj je zadatak da ih pokušamo riješiti'

Al-Tuwaijri, trener Željezničara: 'Znam gdje imamo problema. Moj je zadatak da ih pokušamo riješiti'

Amar Beganović je istaknuo: "Šef je već rekao dosta stvari, najbolji lijek da zaboraviš poraz je pobjeda. Svjesni smo da nismo bili na razini koja se očekuje. Svakako da moramo biti bolji u svakom segmentu u odnosu na Mostar. Nadamo se da ćemo pred našim navijačima ostvariti pobjedu. To je naša zadnja domaća utakmica u polusezoni, pa se očekuje da budemo na najvišoj razini. Liga je postala nekako domaćinska, ali mi idemo svaku utakmicu na pobjedu. Međutim, postavimo se tako da napadamo svaku ekipu. Svjesni smo da u gostima nismo onakvi kako izgledamo kod kuće. Stvari koje radimo na treninzima trebamo prenijeti na teren i mislim da svaki igrač ponaosob treba to sam sa sobom da riješi."

Utakmica Sarajevo – GOŠK igra se sutra od 16 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena 1 Premium, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije