Gattuso: Tim počinje imati duh, nikada ne reci da si mrtav

AA
Gattuso: Tim počinje imati duh, nikada ne reci da si mrtav
Fudbaleri Milana danas su u 19. kolu Serije A na gostovanju kod Fiorentine odigrali 1:1, a trener “rossonera“ Genaro Gattuso nakon utakmice iskazao je zadovoljstvo. Istakao je da njegov tim počinje imati duh “nikada ne reci da si mrtav“, prenosi AA.

Gattusa, koji nije imao blistav start na klupi Milana, najviše raduje reakcija njegovih igrača nakon što je rival poveo u drugom poluvremenu.

Nismo željeli da izgubimo, iako smo znali da neki naši igrači nisu u izvrsnoj kondiciji. Istina je da u prvom poluvremenu nismo stvorili mnogo šansi, ali u drugom smo dobro reagovali i došli do remija, a mogli smo čak i pobijediti“, kazao je Gattuso za italijanske medije i dodao:

“Tim počinje da ima duh 'nikada ne reci da si mrtav', što možda nije lijepo za gledati, ali sada djelujemo kao tim. Svi moraju poboljšati svoje samopuzdanje, ne samo Leonardo Bonucci.“

Fiorentina je povela u 71. minuti golom Giovannija Simeonea, a bod Milanu donio je pogotkom tri minute kasnije Hakan Calhanoglu.

Milan je u srijedu ostvario veliku pobjedu protiv gradskog rivala Intera rezultatom 1:0 u četvrtfinalu Kupa Italije. U Seriji A “rossoneri“ su i dalje na za njih veoma lošoj devetoj poziciji sa 25 bodova, čak 23 manje od lidera Napolija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije