Mourinho: Lukaku je umoran, ali ga ne mogu odmoriti

Anadolija
Mourinho: Lukaku je umoran, ali ga ne mogu odmoriti
Foto: EPA / Jose Mourinho
Za engleske premierligaše nema odmora. U subotu i nedjelju igrače utakmice 21. kola, a već 1. i 2. januara će ponovo biti na terenima.

Tempo je ubitačan što na svojoj koži osjete mnogi igrači, pa i Romelu Lukaku, belgijski reprezentativac koji igra sjajno ove sezone za Manchester United.

No, u posljednje vrijeme postiže golove, a menadžer “crvenih đavola“ ističe da je vidno kako je stasiti Belgijanac umoran. Lukaku je sezonu počeo sa 11 golova u deset utakmica, ali je u narednih 19 zatresao mrežu tek četiri puta.

“Momak je umoran. On je u fizičkom smislu čudovište, ali nije i mašina i osjeća umor. Za mene, on je fantastičan, ali ne mogu ga odmoriti“, kazao je Mourinho.

Uz to što ne pogađa protivničke mreže Lukaku je posljednjih sedmica u utakmicama protiv Manchester Cityja i Burnleyja pravio greške u sopstvenom kaznenom prostoru, koje su omogućile protivnicima da dođu do golova.

“Da li je to posljedica umora igrača ili trenutka? Neki dan sam rekao daje igrao 19 utakmica u Premier ligi, sada kažem 20 utakmica i to svih 90 minuta. Mislim da je za napadača to apsolutno nevjerovatno. Ako ste centralni defanzivac ili igrač veznog reda, gdje možete kontrolisati svoju energiju, pozicionu igru, možete se oduprijeti i opstati“, zaključio je Mourinho.

Manchester United je u posljednja dva kola remizirao sa identičnih 2:2 protiv Leicester Cityja i Burnleya, te se njegov zaostatak za liderom gradskim rivalom Cityjem povećao na 15 bodova.

U današnjem duelu 21. kola “crveni đavoli“ na Old Traffordu sa početkom u 18.30 sati dočekuju Southampton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije