Fudbalski svijet čeka odluku mladog Anela: Koga će odabrati - BiH ili Švedsku?

Radiosarajevo.ba
Fudbalski svijet čeka odluku mladog Anela: Koga će odabrati - BiH ili Švedsku?
Foto: Twitter / Anel Ahmedhodžić

Anel Ahmedhodžić mladi je stoper švedskog Malmöa i tamošnje reprezentacije.

Debitirao je u prijateljskom susretu protiv Moldavije, a iako je rođen u Švedskoj, Ahmedhodžić ima i državljanstvo Bosne i Hercegovine. Upravo su ga ljudi i iz našeg Fudbalskog saveza primijetili te su krenuli u 'napad' kako bi stasitog (192 cm) stopera doveli u svoju reprezentaciju, prije nego li odigra i službenu utakmicu za Šveđane.

"Tačno je da smo u kontaktu s čelnicima N/FSBiH. Jučer sam imao razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem, a večeras bi me trebao nazvati i Dušan Bajević", rekao je Anelov otac Mirsad za FotbollDirekt.se.

"Anel je tražio moj savjet oko toga koga bi trebao odabrati. Rekao sam: 'Ne, odluku moraš donijeti sam'. Teško mu je, nije jednostavno, jer od svoje 15 godine igra za reprezentaciju Švedske", dodao je Mirsad koji je otkrio i kada bi odluka trebala biti konačna.

"Anel će do kraja ljeta vjerojatno donijeti konačnu odluku", poručio je.

Večernji podsjeća i da se pisalo kako bi Nikola Katić, sjajni igrač Glasgow Rangersa, rođen u Ljubuškom, mogao zaigrati za 'zmajeve'.

"Dosad nije bilo interesa, ali tko zna što budućnost nosi. BiH je moja zemlja kao i Hrvatska, tu sam rođen i rado dolazim u svoj Stolac kad god sam u prilici. Teško je sad davati neke odgovore, pogotovo jer sam prethodno igrao baš za Hrvatsku. Vidjet ćemo, nikad se ne zna", rekao je Katić svojevremeno, a vidjet ćemo što će na kraju bivši igrač Slaven Belupa odlučiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije