Fudbaleri Betisa pristali na smanjenje plate, da radnici kluba ne ostanu bez primanja

Anadolija
Fudbaleri Betisa pristali na smanjenje plate, da radnici kluba ne ostanu bez primanja
Wikipedia / Real Betis

Fudbaleri, stručni trenerski štab i direktori Real Betisa dogovorili su smanjenje plata od 15 posto kako bi izbjegli da ostali radnici u klubu ostanu bez primanja.

Iz Betisa su potvrdili vijest da je postignut dogovor sa svim stranama i da je to pravi pristup kluba u jeku pandemije novog koronavirusa.

Širenje koronavirusa zaustavilo je sportske aktivnosti širom svijeta, a španski fudbal je suspendovan na neodređeno vrijeme, što znači da svi klubovi nemaju primanja od utakmica, TV prava ili svojih muzeja.

Ostali španski klubovi primjenjuju špansku privremenu šemu otpuštanja (ERTE), koja je aktivirana proglašenjem vanrednog stanja u zemlji. Međutim, primjena ERTE-a bi značila da će uposlenici kluba, izuzev igrača, stručnog štaba i direktora, izgubiti značajan dio prihoda, što je Betis želio izbjeći.

U Španiji je u četvrtak potvrđeno više od 110.000 zaraženih koronavirusom, a čak 10.003 osobe su preminule od posljedica.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 48.200 ljudi, a potvrđeno je preko 950.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 180 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 200.000 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije