Fudbaler Dinama kažnjen s 5.000 eura zbog vrijeđanja bivšeg selektora nacionalnog tima

0
Radiosarajevo.ba
Fudbaler Dinama kažnjen s 5.000 eura zbog vrijeđanja bivšeg selektora nacionalnog tima
Foto: GNK Dinamo / Bruno Petković sa saigračima

Hrvatski fudbalski savez objavio je kaznu za napadača Dinama Brunu Petkovića. Razlog su njegove neprimjerene izjave o tadašnjem selektoru U-17 hrvatske reprezentacije Robertu Jarniju.

Podsjetimo, Bruno Petković je uoči utakmice Dinama i Betisa nazvao tadašnjeg selektora U-17 reprezentacije Hrvatske Roberta Jarnija klaunom jer je izjavio kako će navijati za Betis iz Seville.

Čekalo se nekoliko dana pa se HNS oglasio saopćenjem.

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

"Disciplinska komisija Hrvatskog fudbalskog saveza donijela je odluku o kazni za prvotimca Dinama, Brunu Petkovića, zbog neprimjerene izjave na konferenciji za medije uoči gostovanja njegova kluba u Sevilli protiv Betisa, u kojoj se osvrnuo na medijski istup tadašnjeg selektora mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Roberta Jarnija.

Petković je kažnjen s 5.000 eura zbog povrede odredbe iz tačke V., stavka 1.6. Kodeksa o ponašanju fudbalskih djelatnika i klubova, čime je počinio prekršaj iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a. Tačkom V., člankom 1.6. Kodeksa o ponašanju fudbalskih djelatnika i klubova utvrđeno je da se fudbalski djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika fudbalske organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije