Fudbal prije doping kontrola: Svi smo bili drogirani, ali Južnoamerikanci...

Radiosarajevo.ba
Fudbal prije doping kontrola: Svi smo bili drogirani, ali Južnoamerikanci...
Foto: Football Oranje / Johnny Rep

Johnny Rep je legendarni krilni fudbaler Ajaxa i Holandije. Bio je osvajač Kupa prvaka (danas Liga prvaka) u čuvenoj Cruyffovoj generaciji s početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a igrao je i u finalima Mundijala.

Za RTV Noord-Holland govorio je o korištenju dopinga u sportu, a priznao je da je i sam koristio drogu u finalu Kupa prvaka.

"Uzeo sam tabletu amfetamina (speed, op.a.) prije utakmice Kupa prvaka, ali tada to nije bilo ništa čudno. Zato mi priče o tome da je Njemačka koja nas je 1974. pobijedila u finalu SP-a bila na nečemu uopće nisu čudne. Ali što tek reći za Južnoamerikance protiv kojih sam s Ajaxom igrao za Interkontinentalni kup? Oni su bili skroz urokani", rekao je Rep.

Inače, Rep je u dva duela s Independienteom (najtrofejniji klub Cope Libertadores sa sedam trofeja) postigao dva gola, a Ajax je s ukupnih 4:1 slavio i postao prvak svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije