Frank de Boer na udaru medija: Ovu BiH niko neće tako lako pobijediti

0
Radiosarajevo.ba
Frank de Boer na udaru medija: Ovu BiH niko neće tako lako pobijediti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S utakmice

Reprezentacija Nizozemske je sinoć na gostovanju u Zenici, gdje je na Bilinom polju protiv Bosne i Hercegovine odigrala meč bez golova i tako su ova dva tima podijelila bodove.

Selektor gostiju Frank de Boer je na konferenciji za medije govorio o završenom meču. No, zanimljivo je bilo njegovo viđenje koje je kasnije dao nizozemskim novinarima.

De Boer je na žestokom udaru kritika, jer u dva posljednja meča sa Meksikom (0:1) i BiH (0:0), njegovi napadači nisu postigli nijedan gol. 

"Pričate kao da smo igrali protiv neke ekipe u čiju zemlje odete i vratite se sigurno s tri boda. Ovu BiH niko neće tako lako pobijediti, brane se vrlo kvalitetno i organizovano. Mi nismo bili u top formi. Da kojim slučajem jesmo, realizovali bismo neku od svojih šansi", kazao je Frank de Boer.

On je na sav glas hvalio Zmajeve. Kako smo odigrali zaista je imao i razloga.

"No, molim vas, ovi igrači BiH su osvojili bod u Italiji, imaju zvijezde koji igraju u najvećim klubovima Europe. I vi sada očekujete da mi samo tako dođemo u BiH i pregazimo ih. Nogomet nije tako jednostavan sport", podvukao je de Boer.

BiH već u srijedu čeka novi izazov - duel protiv Poljske u gostima. Isti dan u istom terminu (20.45 sati) Nizozemska igra u gostima kod Italije.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije