Francuska slavila protiv Holandije, Luksemburg iznenadio Bjelorusiju

Anadolija
Francuska slavila protiv Holandije, Luksemburg iznenadio Bjelorusiju
Kvalifikacije za plasman na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusija 2018., u grupama A i B nastavljene su večerašnjim utakmicama trećeg kola, a derbi duel odigrale su selekcije Holandije i Francuske.

Na stadionu ”Amsterdam Arena” večeras su snage odmjerile reprezentacije Holandije i Francuske, a pravdu na terenu dijelio je slovenski arbitar Damir Skomina. Trikolori su poveli golom Paula Pogbe u 30. minuti susreta, a Holandija u nastavku nije uspjela da odgovori i Francuzi su slavili važnu pobjedu koja ih je ostavila na liderskoj poziciji grupe “A“, prenosi Anadolija.

U drugom meču grupe A snage su odmjerile selekcije Bjelorusije i Luksemburga. Meč je završen iznenađujućim remijem 1:1 i velikim slavljem Luksemburžana. Švedska je u istoj grupi deklasirala Bugarsku rezultatom 3:0 i nakon tri meča ima sedam bodova kao i lider grupe Francuska.

Lider grupe B, Švicarska večeras je slavila pobjedu u gostima kod Andore – 2:1. Fabian Schaer je postigao gol u 19. minuti meča, a vodstvo je u 77. minuti udvostručio Admir Mehmedi. Gol za Andoru na kraju meča postigao je Aleksandre Gonzalez. Švicarci nakon tri kola imaju maksimalnih devet bodova.

Portugal je drugoplasirani u grupi B, a večeras je slavio visoku gostujuću pobjedu rezultatom 6:0 nad Farskim Otocima. Sa tri gola u prvom poluvremenu igrač utakmice bio je Andre Silva.

Mađarska je kompletirala gostujuća slavlja u grupi “B“ jer je slavila pobjedu nad tvrdom Latvijom – 2:0. Golove za Mađare u desetoj i 77. minuti meča postigli su Adam Gyuracsu i Adam Szalai.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije