Frank Lampard uspješno započeo trenersku karijeru

AA
Frank Lampard uspješno započeo trenersku karijeru
Frank Lampard (40), nekada sjajni vezni fudbaler i engleski reprezentativac sinoć je uspješno počeo trenersku karijeru.

Njegov Derby County je u prvom kolu Championshipa slavio u gostima kod Readinga rezultatom 2:1, i to golom u sudijskoj nadoknadi koji je postigao Tom Lawrence, prenosi Anadolu Agency (AA).

Domaćin je poveo golom Jona Dadija Bodvarssona u 55. minuti, ali je uslijedio preokret Derbyja. Prvo je pet minuta kasnije izjednačio Mason Mount, da bi Lawrence u četvrtoj minuti nadoknade utakmice donio potpuni preokret.

"Iskreno, Reading nije zaslužio da izgubi, ali moram pohvaliti karakter svog tim koji se vratio iz rezultatskog zaostatka i osvojio tri boda. Ovo je sjajno za nas, to je ono zbog čega sam se vratio ovoj igri. Naravno, potpuno sam svjestan da se ovakve stvari neće dešavati svake sedmice. Ne treba pretjerivati, nismo zaslužili da pobijedimo, imamo još puno toga na čemu moramo raditi kako bi napredovali. Ali, pustite nas da uživamo. Po proslavi se moglo vidjeti koliko ova pobjeda znači svima nama", kazao je Lampard za britanske medije.

Tokom blistave igračke karijere Lampard je sa Chelseajem, čiji je dres nosio 11 sezona, osvojio sve što se može osvojiti u Engleskoj, a tome je dodao trofej u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Za reprezentaciju Engleske odigrao je čak 106 utakmica i postigao 29 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije