Florentino Perez: Nismo dobili ponude za Ronalda, on ne odlazi

Radiosarajevo.ba
Florentino Perez: Nismo dobili ponude za Ronalda, on ne odlazi
EPA / Cristiano Ronaldo
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez u velikom intervjuu prethodnih dana otkrio je da li najbolji nogometaš ovog kluba Cristiano Ronaldo zaista odlazi.

Naime, nakon optužbi da je počinio krivično djelo utaja poreza, brojni mediji prenijeli su da je Ronaldo izrazio želju o napuštanju Reala i Španije, no Perez otkriva kako to baš i nije istina.

"Jako me pogodilo kako se mediji odnose prema Ronaldu, ovdje se uopće ne poštuje presumpcija nevinosti. Svi moraju poštivati svoje porezne obaveze, a ja znam da je Cristiano uvijek po tom pitanju pedantan i sve poštuje. Siguran sam da poštuje svoje obaveze, te da je to zbrka i nesporazum koji će biti očišćen", istaknuo je Perez u intervjuu za španski radio Onda Cero.

On je istaknuo da Ronaldo ima ugovor s Realom, te da nikada s njim nije razgovarao o odlasku, nego da su u zadnjem razgovoru, nakon osvajanja Lige prvaka, razgovarali samo o nadolazećoj sezoni.

"Uvijek mi govori da uživa u Realu, a sad je s reprezentacijom na važnom natjecanju i ne mogu razgovarati s njim dok to ne završi. Njegova klauzula je milijardu eura i nismo dobili nikakvu ponudu. Šeik koji je na čelu PSG-a mi je prijatelj i nije me ni nazvao oko ovog pitanja", dodaje Perez.

On kaže kako mu je itekako čudna cijela ova priča, te da je "Cristiano dobar momak" kojeg će uvijek braniti kao osobu i kao nogometaša.

"Moram razgovarati s njim i vidjeti šta se događa. On definitivno nije tražio da platimo njegovu kaznu, a ja sam uvjeren da je sve zabuna koja će brzo biti raščišćena", zaključuje direktor Real Madrida.

Podsjećamo, špansko tužilaštvo navodno je pokrenulo proces protiv Portugalca zbog utaje poreza u visini 14,7 miliona dolara, u periodu od 2011. do 2014. godine, a prijeti mu dvije do sedam godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije