FK Željezničar predstavio nove dresove, navijači oduševljeni: "Dugo nisu bili ljepši"

0
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar predstavio nove dresove, navijači oduševljeni: "Dugo nisu bili ljepši"
Foto: FK Željezničar / Novi dresovi FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar predstavio je garnituru Macron dresova za sezonu 2024/2025.

Dresove će na prednjoj strani krasiti logo WWIN-a, novog generalnog sponzora FK Željezničar.

"I jedan i drugi dres, podrazumijevajući pritom i domaći i gostujući, za ovu sezonu su varijacija na istu temu. Noseći elementi dresa i jednog i drugog su pruga i štit, odnosno u ovom slučaju množina tih elemenata pruge i štitovi. Simbolizam koji nose ovi elementi danas nam je važan kao rijetko kad u našoj historiji. Vođen ovim osjećajem kao navijač pa onda i kao autor izabrao sam krenuti baš tim tračnicama uz želju da podsjetim i sebe i vas na potrebu da se vratimo na 'plavi' kolosijek.

Vatrena stihija kod Žepča: Vatrogasci traže pomoć od Oružanih snaga BiH

Vatrena stihija kod Žepča: Vatrogasci traže pomoć od Oružanih snaga BiH

Na plavom dresu je ova Željina mustra poprilično vidljiva onako na prvu, dok će se za pronalazak elementa štita na bijelom dresu oči morati malo napregnuti. Neka nas pruge sa naših dresova povedu u željenom smjeru i neka nas štitovi utisnuti u njih na tom putu čuvaju, uz jednu napomenu svima nama: 'Tvoje bogatstvo nisu trofeji već ljudi čiji su šalovi plavi i bijeli', kazao je autor dizajna dresa Haris Stambolić.

Novi dres Kluba za sezonu 2024/2025 izrađen je od najkvalitetnijih materijala po najsavremenijoj tehnologiji Macrona, jednog od najpopularnijih europskih brendova.

Dres je dostupan u veličinama od XXS do 4XL, a cijena dresa je 120,00 KM. Za aktivne članove Kluba cijena dresa iznosi 108,00 KM.

"Klub je, poštujući svoje navijače, odlučio postaviti najnižu moguću cijenu kako bi dres bio dostupan što većem broju navijača. Veća cijena dresa u odnosu na prethodne sezone rezultat je poremećaja u lancu snabdijevanja te većih cijena transporta i sirovina na koje Klub nije mogao uticati", rekli su iz FK Željezničar.

Prodaja se vrši u Shopu FK Željezničar i putem Online Shopa. Prodaja počinje u petak od 09:00 sati.

Sudeći po prvim reakcijama, tim zadužen za dresove je pogodio s dizajnom.

"Top", Ako budu igrali u njima kao što izgledaju dresovi onda će biti fenomenalno. Meni su odlični", "Kidalica dresovi", "Puno ljepši od onih iz prošle sezone", "Dugo nisu bili ljepši...", neki su od komentara Željinih navijača na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije