FK Željezničar povodom tragične smrti Farisa Pendeka: 'Neizmjerno žalimo zbog gubitka mladog života'

0
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar povodom tragične smrti Farisa Pendeka: 'Neizmjerno žalimo zbog gubitka mladog života'
Foto: FK Željeničar / Omladinska škola FK Željezničar

FK Željezničar izražava duboko saučešće nakon tragične smrti mladog Farisa Pendeka.

Fudbalski klub Željezničar s tugom u srcu i bolnim osjećajem gubitka izražava najiskrenije saučešće porodici Pendek, prijateljima i svim ožalošćenima povodom tragične smrti mladog Farisa.

Faris Pendek, bivši član Omladinske škole FK Željezničar, ostavio je neizbrisiv trag u srcima onih koji su ga poznavali.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Povodom ovog tragičnog događaja, klub se oglasio na svom Facebook profilu i oprostio od nastradalog devetnaestogodišnjaka. U nastavku prenosimo objavu u cijelosti:

"Povodom tragične smrti Farisa Pendeka, FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Pendek, prijateljima i svim ožalošćenima. Neizmjerno žalimo zbog gubitka mladog života i apelujemo na sve nadležne da sistemskim promjenama spriječe ovakve i slične slučajeve.

Faris Pendek je u jednom periodu bio član Omladinske škole FK Željezničar, a Farisa ćemo pamtiti kao divno, razigrano, nevino i iskreno dijete. Čuvat ćemo uspomene na tebe...

Neka ti je laka zemlja bosanska", oproštajne su riječi članova kluba FK Željezničar.

Povodom tragične smrti Farisa Pendeka, FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Pendek, prijateljima i...

Posted by FK Željezničar on Thursday, February 1, 2024

Inače, dženaza Farisu Pendeku je obavljena u srijedu, u 13 sati, na Gradskom groblju Vlakovo.

Podsjetimo, u nedjelju, 28. januara 2024. godine, oko 23.35 sati, PU Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN muškarca.

Vozaču D.K. (2005) i putniku E.R. (2005) su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B.H. (2005) nije povrijeđen. Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog sumnje da je ubio Pendeka, 29. januara uhapšen je Adem Šuman, te Mersim Saljević i Elmedin Gradišić, koji se sumnjiče da su mu pomogli u tome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije