FK Željezničar ostvario ubjedljivu pobjedu na Zlatiboru

0
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar ostvario ubjedljivu pobjedu na Zlatiboru
Foto: FK Željeničar / Detalj s meča Željezničar - Rudar Pljevlje

Fudbaleri Željezničara ostvarili su još jednu pobjedu na pripremama na Zlatiboru, a nakon Kolubare (2:1), savladali su i ekipu Rudara iz Pljevalja.

Danas su momci Edisa Mulalića pobijedili rezultatom 3:0. Golgetersku seriju na pripremama nastavio je Nedim Mekić, koji je bio strijelac prvog gola, a u nastavku su pogađali i Omar Beća i Dženan Haračić.

Mekić je pogodio iz penala u 18. minuti, a najstrožiju kaznu izborio je tada fantastični Santos, koji na pripremama pokazuje da će biti najveće pojačanje Željezničara u narednoj sezoni.

Mbappe u 90. minuti stavio tačku na utakmicu: PSG je u polufinalu Lige prvaka

Mbappe u 90. minuti stavio tačku na utakmicu: PSG je u polufinalu Lige prvaka

U 28. minuti je Željo mogao do drugog gola, ali lijepu akciju je lošim pasom za Santosa upropastio Mekić. Finiš prvog dijela donio je šansu za Rudar, ali njegovi igrači nisu uspjeli skrenuti loptu u gol nakon oštrog ubačaja s desne strane.

FK Željezničar angažovao legendarnog Edina Ćurića za šefa Omladinske škole

FK Željezničar angažovao legendarnog Edina Ćurića za šefa Omladinske škole

U drugom poluvremenu viđen je bolji fudbal i otvorenija igra dva tima, a još dvije lopte su završile u mreži crnogorskog tima.

U 53. minuti Santos pogađa prečku, a i u 78. minuti je Željo imao veliku šansu. Dženan Haračić je zakasnio na ubačaj i propustio da loptu smjesti u nebranjenu mrežu.

Do drugog gola Željo stiže dvije minute poslije. Marin Galić je odigrao odličnu povratnu loptu s desne strane, udarac Ardonisa Mućaja zaustavlja golman Rudara, a na odbijenu loptu natrčava Omar Beća i šalje je u gol za 2:0.

Konačan rezultat četiri minute poslije postavlja novajlija Haračić. On je dočekao jedan idealan centaršut na 6-7 metara od gola, te je loptu glavom pospremio u mrežu za ubjedljivih 3:0, piše SC Sport.

Željezničar: Muftić – Šehić, Drina, Kosorić, Vego – Mekić, Hodžić – Subašić, Štilić, Santos – Beganović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije