Navijači Sarajeva su imali 10 posto ulaznica za stadion Grbavica

Radiosarajevo.ba
Navijači Sarajeva su imali 10 posto ulaznica za stadion Grbavica
Nakon što je FK Sarajevo dodijelilo navijačima Željezničara 1725 ulaznica po cijeni od 10 KM pred gradski derbi u subotu 20. maja, FK Željezničar izdao je saopštenje koje vam prenosimo u cjelosti.

"Danas je u prostorijama PU Centar održan prvi organizacijski sastanak uoči predstojećeg Vječitog derbija između FK Sarajevo i FK Željezničar. Sastanku su prisustovali predstavnici dva kluba, NFSBiH i MUP-a Kantona Sarajevo.

Predstavnici FK Sarajevo su usmeno saopštili odluku da će za navijače FK Željezničar biti osigurano 1725 ulaznica za dio južne tribine što iznosi 5% kapaciteta stadiona Asim Ferhatović Hase. Osim toga, kupovina ulaznica za navijače FK Željezničar će se vršiti uz pokaz lične karte. Podsjećamo da je za prošli derbi, nakon što su određene tampon zone, FK Željezničar za gostujuće navijače obezbijedio 1090 ulaznica odnosno 10% kapaciteta Stadiona Grbavica.

Predstavnici FK Željezničar su izrazili negodovanje i zatražili da se primjene akti NFSBiH, tj.član 11. Pravilnika o sigurnosti na utakmicama NFSBiH, u kojem između ostalog stoji:

“Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta”.

Nakon što je predstavnik NS/FS BIH potvrdio navode FK Željezničar, predstavnici FK Sarajevo su izjavili da se na južnoj tribini vrši rekonstrukcija i renoviranje toaleta te da je moguće samo obezbijediti prostor za 1725 gostujućih navijača. Podsjećamo, da stadionom Asim Ferhatović Hase rukovodi Centar za sport i rekreaciju, koji je u više navrata tvrdio da ovaj stadion zadovoljava sve kriterije UEFA-e i FIFA-e.

FK Željezničar će u međuvremenu i službeno tražiti očitovanje NFSBiH o članu 11. Pravilnika o sigurnosti na utakmicama NFSBiH, kao i službeno očitovanje CSR-a o situaciji na južnoj tribini stadiona Koševo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije