FK Željezničar dobio novčanu kaznu od 10.000 KM: Nije se na tome završilo

0
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar dobio novčanu kaznu od 10.000 KM: Nije se na tome završilo
Foto: FK Željeničar / NK GOŠK-FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio odluku od Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u vezi sa dešavanjima tokom utakmice sa Slogom. 

Klub sa Grbavice je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10 hiljada KM. Kazna se ne završava na tome, Plavi su dobili isto tako uslovnu zabranu da igraju pred gledaocima na istočnoj tribini

Također je Željezničar dobio poseban apel od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da izgrade ogradu na istočnoj tribini

Desetine povrijeđenih nakon masovne eksplozije pejdžera u Libanu: Najveće kršenje sigurnosti do sada

Desetine povrijeđenih nakon masovne eksplozije pejdžera u Libanu: Najveće kršenje sigurnosti do sada

"FK Željezničar upućuje molbu i apel svim navijačima i simpatizerima da na narednim utakmicama pokažu da su dešavanja sa utakmice protiv FK Sloga bila izuzetak i čin neodgovornih pojedinaca. Čuvajmo svoj stadion i podržimo Plave na naš prepoznatljiv način - grlima i dlanovima", apelirali su sa Grbavice. 

Podsjećamo da su tokom utakmice FK Željezničara i Sloge dvojica navijača istrčala sa istočne tribine i pokušali su fizički nasrnut na igrače protivničkog tima, ali su ih zaustavili igrači Željezničara i ispratili van terena. Poslije toga je uslijedio višeminutni prekid, ali je utakmica nastavljena. 

Iduća utakmica koju plavi igraju na domaćem terenu je u subotu protiv Zrinjskog sa početkomu 20.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije