FK Velež: Mostar u subotu "gori", u Visoko stiže na stotine Rođenih

A. S.
FK Velež: Mostar u subotu "gori", u Visoko stiže na stotine Rođenih
Facebook / Slavlje u svlačionici Veleža nakon pobjede nad Vitezom i vijesti iz Živinica

U najvećem gradu u Hercegovini večeras nema spavanja - navijači Veleža se pripremaju za putovanje u Visoko, gdje sutra igraju utakmicu s kojom bi mogli ovjeriti plasman u BH Telecom Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Euforija trese Mostar: Velež na pragu Premijer lige BiH

"Polako pripremamo spisak. Autobus nijedan neće ići prema Visokom, ali ćemo u važnom duelu imati do sada najveću podršku na gostovanju. U prosjeku smo na gostovanjima smo u prvenstvu imali 300 navijača, a sutra će nam biti najmanje 500. Spisak je dug, svako želi ići, a i nama je stalo da ovjerimo plasman kolo prije kraja", kaže za Radiosarajevo.ba Džemil Šoše, direktor Fudbalskog kluba Velež. 

Džemil Šoše, direktor FK Velež - undefined

Foto: FK Velež: Džemil Šoše, direktor FK Velež

Dva kola prije kraja Velež ima četiri boda više od Olimpika i izvjesno se vraća u Premijer ligu.

"Nadam se da ćemo već u subotu biti članovi Premijer lige BiH. Mostar večeras sigurno neće spavati, a možete zamisliti šta će biti tek sutra po povratku ekipe iz Visokog. Nadamo se sa tri boda, i da onda pripremimo veliko slavlje", dodao je Šoše. 

On se zahvalio svim sportskim prijateljima iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su proteklihmjeseci bili uz Rođene, i koji su čestitali klubu skori plasman u Premijer ligu.

"Hvala još jednom svima, dobili smo veliki broj čestitki. Drago mi je da smo na putu povratka u Premijer ligu. Mostar i Velež su to zaslužili", dodao je Šoše za Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije