FK Sarajevo raskinuo ugovor s Okićem: 'Težak rastanak'

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo raskinuo ugovor s Okićem: 'Težak rastanak'
Fudbalski klub Sarajevo i fudbaler Ševko Okić sporazumno su raskinuli ugovor.

Ovaj dvadesetsedmogodišnji ofanzivac stigao je u redove FK Sarajevo iz mostarskog Veleža u sezoni 2014/15, a ukupno je u dresu Sarajeva odigrao 61 utakmicu, te je postigao 18 golova.

Svoj debi na Koševu upisao je protiv norveškog Haugesunda, a upravo je sa svoja dva postignuta gola na uzvratnom susretu napravio veliki doprinos u prolasku Sarajeva u narednu rundu kvalifiakcija za UEFA Evropsku ligu.

U ovoj sezoni, Okić je odigrao 31 utakmicu, postigao 7 golova, upisao 6 asistencija, a na terenu je proveo ukupno 2160 minuta.

Nakon potpisivanja sporazumnog raskida u prostorijama kluba, Okić je za zvaničnu klupsku stranicu prenio svoje utiske o dvogodišnjem boravku u FK Sarajevo.

"Proveo sam dvije prelijepe godine u Sarajevu. U prvoj smo igrali zapaženo na evropskoj sceni, a uspjeli smo osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine, što ću zauvijek pamtiti. Svaki rastanak je težak, ali ću pamtiti samo lijepe trenutke u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo. U ovom klubu sam upoznao mnogo dobrih ljudi i stekao prijatelje. Zahvaljujem se i svim navijačima na podršci, a Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti.", kazao je Okić.

Prije dolaska u Sarajevo, Okić je nastupao za Istru, Labin i Velež

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije