Mehmed Janjoš izvršio prozivku, uskoro se očekuje transfer Harisa Duljevića

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš izvršio prozivku, uskoro se očekuje transfer Harisa Duljevića
Fudbalski klub Sarajevo počeo je danas pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U prostorijama kluba iz Titove 38b održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i šef skauting službe Faruk Ihtijarević. 

"Danas ćemo izvršiti prozivku igrača FK Sarajevo. Igrački kadar ostao je isti, jedino smo raskinuli ugovor s Ćetkovićem, a kasnit će Crnkić jer mu avion još uvijek ne može sletjeti u Sarajevo. Već 21. januara idemo u Čitluk gdje ćemo biti do 29. januara. Prvog februara idemo u Tursku gdje ćemo igrati tri utakmice, a onda se vraćamo u Sarajevo te ćemo igrati generalnu probu."

"Što se tiče pojačanja, stručni štab je tražio pojačanja u svakoj liniji. Ali tražili smo baš pojačanje, a do ovoga momenta klub jednostavno nije u mogućnosti da odgovori tim zahtjevima, što ne znači da neće moći", rekao je Mehmed Janjoš.

Novinarima se obratio i Faruk Ihtijarević.

"Haris Duljević je igrač Sarajeva do 30. juna i u dogovoru s njim čekamo realizaciju transfera koji bi se trebao desiti u narednim danima. Ako ne dođe do transfera očekujemo produženje ugovora i ne vidimo razlog da se ne produži. Što se tiče ostalih igrača, za neke igrače su nam tražena velika obeštećenja i prevelike plaće. Konstantno nam dolaze ponude, prvenstveno za Duljevića i Ahmetovića. Još uvijek ipak nemamo konkretnu ponudu za Ahmetovića. Konkretnu ponudu za Duljevića očekujemo ove sedmice."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije