FK Sarajevo: Podnesena prijava za pokušaj ubistva trenera Džakmića u Mostaru

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo: Podnesena prijava za pokušaj ubistva trenera Džakmića u Mostaru
PrtScr / Džakmić povrijeđen prilikom konstantnog bacanja sa tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta

Fudbalski klub Sarajevo podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu u Mostaru zbog pokušaja ubistva pomoćnog trenera Muhameda Džakmića, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz ovog kluba. 

Podsjetimo, Džakmić je za vrijeme derbi utakmice Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajevo (2:2), 10. novembra u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom, pogođen kamenom u glavu s tribina, nakon čega je zaradio četiri šava i potres mozga.

Kako nam je potvrđeno, prijava je podnesena protiv nepoznatog počinioca zbog krivičnog djela pokušaj ubistva, a ne protiv mostarskog kluba.

Muhamed Džakmić povrijeđen u Mostaru - undefined

FOTO: Screenshot: Muhamed Džakmić povrijeđen u Mostaru

"Podnesena je krivična prijava protiv NN lica zbog krivičnog djela pokušaj ubistva iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH", dodao je naš izvor iz FK Sarajevo. 

Iz bordo kluba su poslali Kantonalnom tužilaštvu snimke incidenta i apeliraju da se u cijeli slučaj uključi i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije