FK Sarajevo oštro osuđuje zabranu za dolazak navijača u Trebinju

1
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo oštro osuđuje zabranu za dolazak navijača u Trebinju
Foto: FK Sarajevo / FK Sarajevo

"Fudbalski klub Sarajevo oštro osuđuje zabranu organizovanog dolaska navijača našeg kluba na utakmicu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Leotara, na stadionu Police u Trebinju", oglasili su se danas iz FK Sarajevo.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Već drugi put, u razmaku od svega 7 mjeseci, našim navijačima se zabranjuje organizovan dolazak na stadion u Trebinje pod izgovorom da se na samom prilazu stadionu vrše građevinski radovi zbog kojih nisu ispunjeni bezbjednosni uslovi za dolazak navijača. Skoro identičan odgovor dobili smo i za prošlosezonsku utakmicu, odigranu 2. aprila 2022. godine. Zvaničnu zabranu potpisala je Policijska uprava Trebinje, nakon obilaska stadiona zajedno sa predstavnicima Leotara i izvođačem radova.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Mlada zvijezda FK Sarajevo u ljubavnoj vezi sa članicom SFK 2000 Sarajevo

Mlada zvijezda FK Sarajevo u ljubavnoj vezi sa članicom SFK 2000 Sarajevo

Iz tih dopisa može se zaključiti da se radi o istim višemjesečnim radovima ispred stadiona, ali postavlja se pitanje šta se dešavalo sa građevinskim radovima 16. oktobra 2022. godine na utakmici Leotar – Zrinjski i 22. oktobra 2022. godine na utakmici Leotar – Široki Brijeg. Na oba meča gostujući timovi imali su podršku svojih navijača na tribini namijenjenoj za iste. Očigledno je da se radi o dvostrukim aršinima i da je, iz nekih nama nepoznatih razloga, određenim navijačkim grupama dozvoljen organizovan dolazak na stadion dok se drugim isti zabranjuje. Napominjemo da se FK Sarajevo organizatorima utakmice u Trebinju prvi put obratio još 2. novembra, odnosno 18 dana prije samog odigravanja meča.”

Za koga se igra fudbal u Bosni i Hercegovini sve više nažalost postaje retoričko pitanje. Nevjerovatno je da se iz sezone u sezonu klubovi i navijačke grupe suočavaju sa istim problemima u ligi koja ima objektivan problem sa posjetom na utakmicama.

Pozivamo odgovorne u NS/FS BiH da u skladu sa svojim mogućnostima konačno riješe ovaj višegodišnji problem. Klubovi koji nisu u stanju adekvatno organizovati utakmice, u skladu sa pravilima takmičenja, ne bi trebali nastupati u najvišem rangu našeg fudbala”, poručili su iz FK Sarajevo.

FK Sarajevo oštro osuđuje zabranu organizovanog dolaska navijača našeg kluba na utakmicu 19. kola Premijer lige Bosne i...

Posted by FK Sarajevo on Saturday, November 19, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije