FK Sarajevo: Odgođen put u Sloveniju, problem sa kašnjenjem plata bit će riješen

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo: Odgođen put u Sloveniju, problem sa kašnjenjem plata bit će riješen
FOTO: Arhiv / FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva danas su trebali otputovati na pripreme u Sloveniju. Međutim, put je odgođen, što je Bordo klub pojasnio u saopštenju za medije:

“Usred promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo suočio se sa sporadičnom birokratskom procedurom zbog finansijskih transakcija iz Socijalističke Republike Vijetnam u Bosnu i Hercegovinu, koja se u prethodnom periodu intenzivno rješava.

Uzimajući u obzir veću količinu novca i činjenicu da se šalje prvi put na klupski račun, prilikom slanja novca od strane Vin grupacije, došlo je do ovih administrativnih procedura, jer je proces verifikacije znatno duži od očekivanog. Zbog nepovjerenja banaka na relaciji Vijetnam – Bosna i Hercegovina, novčana sredstva poslana od strane većinskog vlasnika upravljačkih prava već određeni vremenski period nisu raspoloživa, odnosno ne mogu leći na klupski račun, što je rezultiralo kašnjenjem plata svim uposlenicima.

Finalno rješenje ove situacije se očekuje tokom dana, najkasnije do sutra, a svim uposlenicima se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i profesionalnosti. Svjesni da su naši uposlenici navikli redovno dobijati svoje plaće i posebne naknade, FK Sarajevo se unaprijed izvinjava zbog perioda koji su nametnule pomenute okolnosti.

Odlazak na pripreme u Sloveniju koji je bio zakazan za danas 20. juna, bit će realizovan nakon uspješnog realizovanja isplata uposlenicima, ali i drugih administrativnih aktivnosti poput rješavanja viza za predviđeno putovanje u Škotsku u skorom periodu”, navodi se u saopštenju FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije