FK Sarajevo: Kako iz kluba s Koševa vide nastavak sezone i eventualni prekid

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo: Kako iz kluba s Koševa vide nastavak sezone i eventualni prekid

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo, aktuelnog prvaka i vodećeg tima na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, iznijeli su stav o nastavku nastavku takmičarske sezone i eventualnom prekidu Premijer lige BiH.

"FK Sarajevo je saglasan s nastavkom prvenstva isključivo prema postojećem formatu takmičenja, s početkom najdalje do 6/7. juna 2020. godine. Prvenstvo bi se na taj način okončalo najkasnije do 20. jula te bi ekipe imale dovoljno vremena za odmor i pripremu za početak evropske sezone.

U cilju maksimalne zaštite igrača, stručnog štaba i drugih učesnika, od strane medicinskog tima, u dokumentu je sugerisan i niz tačaka koje je neophodno ispuniti, a koje se slažu s prethodno dostavljenim instrukcijama od strane N/FS BiH.

U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je institucija koja će donijeti konačnu odluku. Imajući u vidu da je kompletirano 2/3 prvenstva (sve ekipe igrale međusobno 2 puta), zvanični stav Kluba je da trenutno stanje na tabeli treba biti verifikovano kao konačno te da prvoplasirana ekipa treba biti proglašena prvakom", poručuju iz kluba s Koševa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije