FK Sarajevo: Žao nam je i nadoknadit ćemo štetu

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo: Žao nam je i nadoknadit ćemo štetu
Fudbalski klub Željezničar i Fudbalski klub Sarajevo odigrali su minulog vikenda 108. vječiti prvenstveni derbi. Susret je završen bez pobjednika (1:1).

Nakon utakmice mnogo se govorilo o prekidu i dešavanjima na sjevernoj tribini stadiona Grbavica. Tim povodom danas su se oglasili iz Fudbalskog kluba Sarajevo.

"Cijeneći svaku aktivnost, koja za cilj ima poboljšanje infrastrukture, jednog od višegodišnjih, glavnih problema bosanskohercegovačkog fudbala, te znajući koliko je potrebno napora da se kvalitetno okonča infrastrukturalni projekt, obzirom na vlastita iskustva s Trening centrom FK Sarajevo u Butmiru, izražavamo žaljenje za materijalnom štetom koju je nanio manji broj neodgovornih pojedinaca.

Veliki broj naših navijača je na utakmicu došao s prevashodnim ciljem da pruži podršku voljenom klubu na prvom susretu u novoj sezoni.

Isključivo zajedničkim djelovanjem klubova, navijača i Saveza, nova sezona elitnog ranga bh. fudbala može postati prepoznatljiva u regiji i biti istinski kvalitetna i atraktivna za publiku, medije i sponzore, što je, vjerujemo zajednički cilj.

U skladu s važećim pravilnicima FSBiH, FK Sarajevo će nadomjestiti FK Željezničar nastalu štetu u sektoru na tribini sjever stadiona Grbavica s kojeg su navijači našeg Kluba posmatrali utakmicu", stoji u saopćenju FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije