FK Sarajevo imenovao novog direktora Akademije

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo imenovao novog direktora Akademije
Foto: FK Sarajevo / Novo osoblje Akademije

FK Sarajevo donio je određene izmjene u strukturama Akademije. Zvanično je imenovan novi direktor, Srđan Karić koji ima ogromno iskustvo u skautingu, kao i saradnju sa vrhunskim stručnjacima iz sporta. Pored direktora, u redove Akademije stižu još četiri pojačanja u stručnom štabu.

Trener juniora bit će Ante Bratić. Ante je već više od 7 godina trener u omladinskim kategorijama, a mnogi ga zasigurno poznaju kao majstora malog fudbala. Sa U17 ekipom NK Domžale osvojio je i titulu prvaka države u sezoni 2020/21.

Trener kadeta će u nastavku sezone voditi dobro poznato lice, Danijel Stojanović. Nakon što je prošle godine osvojio duplu krunu sa juniorima Akademije FK Sarajevo napustio je mjesto trenera u Akademiji, a u novom angažmanu bit će zadužen za kadetsku selekciju.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Promjene su se desile i na poziciji trenera golmana, tako da će od iduće polusezone na mjestu trenera golmana kadetske selekcije biti zadužen Ratko Dujković. Većinu svoje fudbalske karijere je proveo na terenima Bosne i Hercegovine, a uspio je osvojiti i trofej naše države u sezoni 2013/14.

Novi trener golmana u juniorskoj selekciji će biti Adis Nurković. Još jedan golman koji je većinu igračke karijere proveo na našim terenima. Obnašao je funkciju glavnog trenera golmana u zeničkom Čeliku od 2020. godine, a od sada će biti zadužen za U-19 selekciju Akademije FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije