FK Sarajevo dobio licencu za učešće u UEFA takmičenjima

Anadolija
FK Sarajevo dobio licencu za učešće u UEFA takmičenjima
Fudbalski klub Sarajevo obezbijedio je licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima, kao i za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za predstojeću sezonu 2017/18.

Klub je ispunio sve potrebne kriterije, uključujući administrativni, sportski, zakonski, infrastrukturni i finansijski segment.

Razmatrajući zahtjev kluba, Prvostepena komisija Saveza je pregledala izvještaje i eksperata za pojedine kriterije sačinjene na osnovu dostavljene dokumentacje kluba i utvrđeno je da FK Sarajevo ispunjava sve potrebe obaveze određene Pravilnikom o licenciranju klubova Nogometnog/ Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Iz kluba podsjećaju da su igrači prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo prije nekoliko dana uspjeli i rezultatski obezbijediti plasman u evropsko takmičenje, a dobivanjem licence potvrđeno je i sa administrativne strane, da će svi navijači i simpatizeri bordo kluba, moći gledati međunarodne utakmice svog voljenog kluba na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" ovog ljeta.

Licencu za UEFA takmičenja za predstojeću sezonu 2017./18. dobio je i Fudbalski klub Željezničar koji će prvi put nakon 13 godina u evropskim takmičenjima zaigrati kao domaćin u Dolini ćupova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije