FK Leotar savladao NK Široki Brijeg, monoton susret bez golova odigrali FK Igman i FK Borac

0
Radiosarajevo.ba
FK Leotar savladao NK Široki Brijeg, monoton susret bez golova odigrali FK Igman i FK Borac
Foto: Facebook / FK Leotar Trebinje - NK Široki Brijeg 1:0

Fudbaleri Leotara savladali su Široki Brijeg u susretu 15. kola Premijer lige BiH odigranom na stadionu Police u Trebinju.

Nešto konkretniji bili su gosti u prvom poluvremenu. Pokušaj Valinčića odbranio je Puletić, zatim je Lukić zaprijetio iz daljine, ali neprecizno.

Šut Handžića sa 25 metara također je bio neprecizan. Isti igrač nešto kasnije je bio u šansi, kao i Bagarić na drugoj strani, ali mreže su ostale mirne tako da su ekipe otišle na odmor uz rezultat 0:0.

ArcelorMittal Zenica potvrdio: Danas će se trajno ugasiti Koksara u Zenici

ArcelorMittal Zenica potvrdio: Danas će se trajno ugasiti Koksara u Zenici

FK Leotar i HŠK Zrinjski podijelili bodove

FK Leotar i HŠK Zrinjski podijelili bodove

Početkom drugog poluvremena dosuđen je jedanaesterac za Leotar, rukom je u šesnaestercu igrao Oliveira. No, domaći nisu iskoristi najstrožu kaznu, Aćimović je poslao loptu preko gola Širokog.

Od 70. minute hercegovački tim je bio s igračem manje, isključen je Bagarić (drugi žuti).

I onda, kada je djelovalo da će meč biti okončan bez pogodaka, Leotar je ipak došao do gola vrijednog tri boda. Ponovo je junak Trebinjaca bio Haris Handžić, strijelac u 88. minuti za trijumf domaćih nakon asistencije Milovića.

Druga utakmica 15. kola Premijer lige BiH igrala se između Igmana i Borca.

Banjalučani su imali inicijativu, ali nijedna ekipa nije uspjela kreirati prilike vrijedne pomena sve do 43. minute. Tada je Igman zaprijetio, Bešagić je šutirao s 14 metara nakon dobre akcije u režiji Hebibovića i Hrelje, ali sjajno je reagovao Ćetković.

U drugom poluvremena sličan scenario. Banjalučani imaju veći posjed, ali nešto konretnije prilike domači. Jednu takvu propustio je Drljević nakon dodavanja Hebibovića, nije dobro zahvatio loptu, piše SCsport.

Odličnu šansu za Borac imao je Kulašin, našao se oči u oči s Ćemanom, ali nije ga uspio lobovati. Zatim je Lazić imao stopostotnu priliku, ali s metar udaljenosti glavom je poslao loptu preko gola. Zatim je i Begić u nadoknadi bio neprecizan u izglednoj šansi…

Tako je ostalo 0:0 u vrlo montonom susretu odigranom u Doboju kod Kaknja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije