FK Borac u užarenom Solunu traži iznenađenje portiv favorizovanog PAOK-a

1
Fena
FK Borac u užarenom Solunu traži iznenađenje portiv favorizovanog PAOK-a
Foto: FK Borac / Borac slavio u čitluku

Nogometni prvak Bosne i Hercegovine banjalučki Borac večeras u srijedu, 24. jula, će u okviru drugog pretkola Lige prvaka gostovati grčkom PAOK-u iz Soluna.

Predstavnik BiH će igrati protiv favorizovanog rivala na "Toumba stadionu", gdje će se banjalučki tim, bez obzira na ishod, truditi da ostavi što bolji utisak i dodatno se afirmiše na evropskoj nogometnoj sceni. Ovo je prilika za ekipu iz Banja Luke da stiče iskustvo i pokaže svoju borbenost protiv respektabilnog protivnika.

Borac stiže u Solun kao totalni autsajder. PAOK, prvak Grčke, smatra se izrazitim favoritom, a sve osim pobjede domaćina smatralo bi se velikom senzacijom. PAOK ima ambiciju ući u grupnu fazu Lige prvaka.

Netanyahu dobio gromoglasan aplauz i ovacije, ali njegov govor nije mogao proći bez incidenta

Netanyahu dobio gromoglasan aplauz i ovacije, ali njegov govor nije mogao proći bez incidenta

Trener Borca Mladen Žižović kazao je na konferenciji za medije da će njegova ekipa dati sve od sebe da obraduje navijače i da pruži dobru igru.

"Znamo ko nas čeka sa druge strane i želim da čestitam PAOK-u na svemu što su uradili prošle sezone. Sa druge strane i mi smo uradili odlične stvari za klub i želimo ponovo da pružimo svoj maksimum na terenu. Mi smo Borac i hoćemo da se borimo do kraja kako nam ime kluba i nalaže. Vidjet ćemo šta će nam to donijeti", rekao je Žižović kojeg će na klupi, zbog crvenog kartona u Elbasanu, zamijeniti Bojan Puzigaća.

Igrač Borca Srđan Grahovac ističe da ekipa koju predvodi kao kapiten, uz svo poštovanje ka rivalu, želi da nastavi svoj evropski san.

Liga prvaka: Mujakić i Partizan pretrpjeli debakl u prvoj utakmici protiv Dynamo Kieva

Liga prvaka: Mujakić i Partizan pretrpjeli debakl u prvoj utakmici protiv Dynamo Kieva

"PAOK je, na papiru, favorit u predstojećem dvomeču i svjesni smo da su skup sjajnih indiviudalaca. Ipak, mi nemamo šta da izgubimo i sportski je nadati se dobrom rezultatu. Želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu i da igramo svoju igru", poručio je Grahovac.

Borac je eliminacijom albanske Egnatije u prethodnom kolu osigurao minimalno još šest utakmica na evropskoj sceni, čime je već napravio značajan uspjeh.

Pobjednik dvomeča Borca i PAOK-a suočit će se u trećem pretkolu s boljim iz duela između Malmoa i Klaksvika, dok će poražene ekipe iz ova dva dvomeča nastaviti evropska takmičenja u trećem pretkolu Evropske lige.

Susret PAOK - Borac počinje u 19.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije