Zidane i Real ispisali historiju: Kraljevi odbranili titulu prvaka Evrope

Radiosarajevo.ba
Zidane i Real ispisali historiju: Kraljevi odbranili titulu prvaka Evrope
Real Madrid i Juventus odmjerili su snage u finalnoj utakmici Lige prvaka u velškoj prijestolnici Cardiffu. Real Madrid je slavio rezultatom 4:1 i tako osvojio svoju 12. titulu prvaka Evrope.

Prvi su zaprijetili fudbaleri Juventusa. Šutirao je Gonzalo Higuain, ali je njegov udarac s vrha šesnaesterca zaustavio Keylor Navas. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić odlično je šutirao s vrha šesnaesterca u sedmoj minuti susreta, ali je Keylor Navas još boljom paradom spasio gol Madriđana.

Nakon početne inicijative Juventusa u prvih 10 minuta susreta, Real Madrid se oslobodio, a u 20. minuti Kraljevi su poveli. Carvajal je uposlio Cristiana Ronalda, a Portugalac je udarcem s vrha šesnaesterca matirao nemoćnog Buffona.

Juventus je izjednačio u 27. minuti. Lopta je došla do Marija Mandžukića, a hrvatski reprezentativac postigao je jedan od najljepših golova ove sezone u Ligi prvaka. Do odlaska na odmor vidjeli smo nekoliko pokušaja na obje strane, ali niti jedan nije ozbiljnije ugrozio golove Navasa i Buffona.

Prvi udarac u okvir gola u drugom poluvremenu vidjeli smo u 54. minuti utakmice. Šutirao je Luka Modrić sa 20-ak metara od gola Juventusa, a Buffon nije imao mnogo problema da zaustavi njegov udarac. Dvije minute kasnije pokušao je Marcelo, ali pored gola Talijana.

Real je mnogo bolje otvorio drugo poluvrijeme. Juventus nije zaprijetio u prvih 15 minuta nastavka, dok su Madriđani prijetili iz svih pozicija. Nakon pokušaja Modrića i Marcela šutirao je i Isco, ali ni on nije bio precizan.

Realu se inicijativa isplatila u 61. minuti susreta. Šutirao je Casemiro, lopta je pogodila Khediru, promijenila smjer i završila iza leđa Buffona. Tri minute kasnije Kraljevi su postigli i treći pogodak. Modrić je ukrao loptu, pronašao na prvoj stativi Cristiana Ronalda, a Portugalac je postigao svoj 12. gol u sezoni i tako petu sezonu zaredom postao najbolji strijelac Lige prvaka.

U 71. minuti susreta igru je napustio reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić, a zamijenio ga je Marchisio. Stara dama je u 84. minuti sureta ostala sa deset igrača. Ramos je simulirao odgurivanje, a Brych je nasjeo i isključio Cuadrada. Asensio je u 90. minuti postigao četvrti gol za Real Madrid nakon asistencije Marcela i tako postavio konačnih 4:1.

Kraljevi su tako ispisali historiju i postali prvi klub koji je odbranio titulu prvaka Evrope, od kada se ovo takmičenje igra po novom formatu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije