Fijasko mladih Zmajeva: Sedmim porazom okončali kvalifikacije za EP

0
Radiosarajevo.ba
Fijasko mladih Zmajeva: Sedmim porazom okončali kvalifikacije za EP
Foto: N/FSBiH / BiH - Kipar

Mlada (U-21) reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak, 15. oktobra, na stadionu Grbavica u Sarajevu poražena je od selekcije Kipra s 3:1 (1:1)  u posljednjem, 8. kolu kvalifikaciija za EURO 2025.

Strijelac jednog pogotka za bh. tim bio je Muhamed Buljubašić u 43. minuti, dok su golove za Kiprane postigli Nicolas Koutsakos u 45. i Giannis Satsias u 47. i  67. minuti.

"Nažalost, doživjeli smo poraz. Uspjeli smo na vrijeme da dođemo do prednosti i dobro smo igrali do tog momenta. Poslije toga smo odmah jednom greškom dozvolili protivniku da se vrati u igru. I ostala dva gola su došla nakon kardinalnih grešaka. Kipar je to iskoristio i došao do pobjede", rekao je selektor Vinko Marinović.

Drama u Srbiji: Muškarac pokušao da otme djevojčicu na autobuskoj stanici, građani odmah reagovali

Drama u Srbiji: Muškarac pokušao da otme djevojčicu na autobuskoj stanici, građani odmah reagovali

Mladi reprezentativci BiH kvalifikacije su okončali na posljednjem mjestu u H grupi s jednom pobjedom i sedam poraza.

Prvo mjesto osvojila je Francuska sa 17 bodova, koliko je imala i drugoplasirana reprezentacija Slovenije. Slijede Austrija sa 12, Kipar sa pet i BiH sa tri boda.

Utakmicu na Grbavici pratili selektor A reprezentacije Sergej Barbarez, sportski direktor Emir Spahić i njihovi saradnici Saša Papac, Ninoslav Milenković i Kenan Hasagić, kao i generalni sekretar N/FS BiH Adnan Džemidžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije