Vinko Marinović objavio spisak mladih Zmajeva: "Pravimo tim na duže staze"

0
Radiosarajevo.ba
Vinko Marinović objavio spisak mladih Zmajeva: "Pravimo tim na duže staze"
Foto: N/FSBiH / Vinko Marinović

Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović odabrao je igrače na koje će računati u susretima kvalifikacija za EURO 2025 sa Austrijom i Francuskom.

Na spisku se nalaze sljedeći igrači:

Golmani: Muhamed Šahinović (Michalovce, Slovačka), Luka Damjanović (AS Trencin, Slovačka).

Ramo Isak: 'Sarajevo je europski grad. Sanja Vulić uzima pogrešnu terapiju'

Ramo Isak: 'Sarajevo je europski grad. Sanja Vulić uzima pogrešnu terapiju'

Odbrana: Tarik Muharemović (Juventus, Italija), Anes Čardaklija (GAIS, Švedska), Nidal Čelik (FK Sarajevo), Rijad Smajić (1.FC Köln, Njemačka), Savo Šušić (FK Borac), Amar Ibrišimović (Wolfsburg, Njemačka), Senad Mustafić (Sturm Graz, Austrija), Enver Kulašin (FK Borac), Nail Omerović (NK Osijek, Hrvatska).

Vezni red: Niko Kovač (Lecce, Italija), Tarik Ramić (HŠK Zrinjski), Muhamed Buljubašić (Rizespor, Turska), Luka Božičković (NK Nafta 1903, Slovenija), Eldar Mehmedović (FK Sarajevo), Madžid Šošić (HNK Hajduk Split, Hrvatska), Kerim Alajbegović (Bayer 04 Leverkusen, Njemačka), Matej Šakota (Slaven Belupo, Hrvatska), Irfan Ramić (NK Istra 1961).

Marinović najavio saradnju s Barbarezom: "Cilj je stvarati igrače za A selekciju"

Marinović najavio saradnju s Barbarezom: "Cilj je stvarati igrače za A selekciju"

Napad: Admir Bristrić (Polissya Zhytomyr, Ukrajina), Aleksandar Kahvić (OFK Beograd, Srbija), Stefan Marčetić (FK Borac).

"Na spisku za predstojeće utakmice smo pozvali i dosta mlađih igrača, na koje ćemo moći da računamo u narednom kvalifikacionom ciklusu. Bitno nam je da napravimo tim na koji ćemo moći računati na duže staze. S druge strane, sastajemo se sa izuzetno kvalitetnim protivnicima, Austrijom i Francuskom. Ne smijemo zanemariti ni rezultat i vjerujem da ćemo, sa ovim timom koji smo odabrali, da se predstavimo na najbolji mogući način", rekao je Marinović.

Mladi Zmajevi će 6. septembra u 18:00 sati na Grbavici dočekati vršnjake iz Austrije, dok će 10. septembra u 18:30 sati u Le Manu sastati s Francuskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije