FIFA predstavila pravila žrijeba za SP

0
Radiosarajevo.ba
FIFA predstavila pravila žrijeba za SP
Foto: EPA-EFE / Ilustracija / FIFA

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) predstavila je danas proceduru za žrijeb grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, koji će se održati 1. aprila u Dohi.

Do tada će biti poznato ukupno 29 učesnika takmičenja, a preostala tri će biti poznata u junu, uslijed pandemije koronavirusa i ruske vojne intervencije u Ukrajini.

FIFA je riješila neizvjesnost oko toga gdje će biti postavljena tri nepoznata učesnika SP, tako što će oni biti dio četvrtog šešira.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Tako će timovi poput Ukrajine, Velsa ili Kolumbije igrati u težoj grupi, u odnosu na poziciju koju zauzimaju na rang listi FIFA-e.

Za sada je poznato 15 sigurnih učesnika Svjetskog prvenstva, među kojima je i reprezentacija Srbije.

Jedan dio učesnika biT će poznat naredne nedjelje kada se završe baraž mečevi.

Ukrajina je zbog ratnog stanja tražila da se baraž meč sa Škotskom odloži za jun, a pobjednik tog duela bi kasnije igrao sa boljim iz meča Vels - Austrija.

Pandemija koronavirusa uticala je na odlaganje interkontinentalnog baraža, koji je sada zakazan za 13. i 14. jun u Kataru.

Selekcija iz Azije će igrati protiv reprezentacije iz Južne Amerike, a predstavnik Okeanije za protivnika ima selekciju iz Sjeverne Amerike.

U prvom šeširu između ostalog će biti domaćin turnira Katar, Francuska (aktuelni svjetski prvak), Belgija, Brazil, Argentina i Engleska.

Svjetsko prvenstvo trebalo bi da se igra od 21. novembra do 18. decembra, na osam stadiona širom katarske prijestolnice Dohe, prenosi FTV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije