Felipe Melo iskreno: „Rotirali smo se kako bi tukli Messija“

0
Radiosarajevo.ba
Felipe Melo iskreno: „Rotirali smo se kako bi tukli Messija“
Foto: EPA-EFE / Felipe Melo

Brazilski veznjak Felipe Melo (37), igrač koji je napravio zavidnu karijeru, no ostat će upamćen kao nogometaš koji je odrađivao prljave stvari na terenu.

Tačnije, igrač kojem nije strano bilo udariti protivnika u igri, ali i nakon prekida iste.

Bivši igrač Juventusa prisjetio se kakvu su taktiku on i njegovi suigrači iz reprezentacije imali kako bi zaustavili Lionela Messija na reprezentativnim susretima ovih ljutih rivala.

„Messi je poseban, ne boji se. Kad ga udariš, on samo ustane i ide po još. Za mene je među tri najbolja u povijesti, lud je", rekao je Brazilac u jednom intervjuu.

"Messi je jedinstven igrač. Kad smo u Brazilu igrali protiv njega, rotirali smo se, kako bismo ga češće i više tukli. Inače, teško je takvog igrača čuvati, morate da ga udarate, gurate, nervirate...".

Brazilac trenutno nastupa za Palmeiras, a u karijeri je igrao za Inter, Galatasaray, Juventus, Fiorentinu, Almeriju, Racing Santander, Mallorcu, Gremio, Cruzeiro i Flamengo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije