Faruk Hadžibegić više nije selektor Crne Gore, poznato je ko će ga zamijeniti

1
Radiosarajevo.ba
Faruk Hadžibegić više nije selektor Crne Gore, poznato je ko će ga zamijeniti
Foto: FSCG / Faruk Hadžibegić

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore je Miodrag Radulović.

Radulović je prihvatio poziv predsjednika FSCG Dejana Savićevića da preuzme nacionalni tim, a vjerovatno će dobiti i podršku članova Izvršnog odbora.

Očekivalo se da će Faruku Hadžibegiću biti ponuđen novi ugovor, nakon plasmana u B Ligu nacija i ispunjenog takmičarskog cilja, ali igre reprezentacije u duelima sa Luksemburgom, Azerbejdžanom i Kiprom nisu, izgleda, bile dovoljno ubjedljive za Savićevića i čelnike FSCG, prenosi scsport.ba.

Radulović (53) je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore (2007. do 2010. godine), sa kojom je u prvom takmičarskom ciklusu došao do druge faze kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Vodio je zatim uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, da bi povratak u Crnu Goru obilježio osvajanjem titule sa ekipom Budućnosti 2012. godine.

Od tada je karijeru gradio u inostranstvu, na klupama kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, te kazahstanskog Atiraua.

Najveće uspjehe ostvario je kao selektor – četiri godine bio je na klupi reprezentacije Libana, sa kojom se plasirao na prvenstvo Azije, prvi put u historiji te zemlje.

Kratko je bio i selektor Mijanmara, a posljednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan, koga je napustio u martu, nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije