Faruk Hadžibegić odgovorio na 7 pitanja: Ona o Hamuliću i Zolotiću su najinteresantnija

1
Radiosarajevo.ba
Faruk Hadžibegić odgovorio na 7 pitanja: Ona o Hamuliću i Zolotiću su najinteresantnija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Faruk Hadžibegić

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić je putem Facebook odgovorio na pitanja o spisku igrača.

"Spisak je ovakav, jer nismo bili u prilici da imamo prijateljske utakmice, kako bih provjeravao nove snage, a u kvalifikacijama ne smijemo praviti eksperimente. Zato sam se i odlučio za igrače koji su bili na spiskovima prije, jer su već uigrani i poznaju se dovoljno. Nisam u prilici da pozovem 10 novih igrača. Vremenom će se spisak mijenjati, ali ovo je trenutno kadar, za kojeg mislim da može donijeti dobar rezultat", navodi o spisku Hadžibegić.

Što se tiće mladog Denisa Huseinbašića napisao je: "Od mlađih igrača imate Tahirovića, koji će prvi put biti s nama. Bio je tu Huseinbašić, koji je u zadnji moment rekao da želi da razmisli šta je najbolje za njega. U jednom momentu sam mislio da je gotovo i da je naš. Razmišljali smo o golmanu Zovki, Hamuliću... Oni neka stoje za naredna okupljanja. O Huseinbašiću sam na predstavljanju rekao da ne želim niti se možemo odricati bilo kojeg igrača. Igrama je skrenuo pažnju na svoj kvalitet. Obavili smo više sastanaka i iznenađen sam malo jer sam mislio da će odmah prihvatiti. Želi razmisliti jer navodno ima ponudu da igra za Njemačku. Daj Bože da dođemo u situaciju da mi možemo reći kako želimo sada da razmislimo"

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

Zašto Jasmin Mesanović? "Znam da zadnji period nije bio pozivan. Meni je bilo pitanje bočnih igrača, tako da u razmišljanju o tome, uz Stevanovića i Duljevića, a u Kisvardi igra bočnog igrača. Igra na krilu i tu sam ga računao"

O Saidu Hamuliću: "Hamulićev trener je moj kućni prijatelj. Izuzetno ga cijeni, ali doveli su ga jer žele da igra, ali čekaju da se malo uigra i adaptira. Na njega računam."

"Zolotić je na spisku igrača, koje pratimo i razmišljali smo o njemu. Znam da on igra u Portugalu. Prvi put sam rekao da koristim listu igrača, koji su imali Bajević i Petev. Nisam mogao pozvati sve, koji su na listi, ali je tu na spisku reprezentativaca, bio pozvan ovoga puta ili ne. Menalo je moj lični izbor, možda sam pogriješio, možda ne!", rekao je za Nermina Zolotića.

"Razmišljali smo i o Barišiću. Ovdje treba i iskustva, u ovom momentu to je taj izbor. Hvala Bogu da imamo više igrača da se možemo opredijeliti za svakog od njih. Za Miličevića, gledajući i visinu protivnika, igra standardno u Ligi nacija", komentarisao je poziv Barišića.

"Sve dok se matematički ne kvalifikujemo, neću reći da smo se kvalifikovali. Matematika kaže da te samo deset pobjeda vodi na Euro. Dovoljno iskustva imam, da sam dobivao i gubio utakmice i to ništa ne znači. Apsolutno se nadam da ćemo imati šansu da pobijedimo. Posmatrali smo ih u utakmicama u januaru i februaru. Želja i namjera nam je da odmah dobijemo prve utakmice, ali nisam tip koji će sumnjati i radovati se poslije prve utakmice".

"O Gigoviću i ostalim igračima sam već ranije govorio. Ovim momcima treba podrška, a kritika će uvijek biti, bez obzira ko je na spisku. Uvijek će neko reći: 'A gdje je ovaj igrač ili zašto jedan, a ne drugi!'".

"Kod mene nikome vrata nisu zatvorena, a sad se idemo spremati za Island i Slovačku, protiv kojih želim šest bodova. Savjetovali su me da ne govorim kako se nadam prvom mjestu u grupi, jer nismo najbolja selekcija u grupi, ali ja ću pripremati tim i igrače na način da ćemo težiti prvoj poziciji, a vaša podrška, na tom putu, nam je itekako potrebna!", zaključio je Hadžibegić.

O SPISKU: "Spisak je ovakav, jer nisam bili u prilici da imamo prijateljske utakmice, kako bih provjeravao nove snage, a...

Posted by Faruk Hadžibegić on Wednesday, March 8, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije