Falcao: Poziv u reprezentaciju Kolumbije je poseban trenutak za mene

Anadolija
Falcao: Poziv u reprezentaciju Kolumbije je poseban trenutak za mene
Kolumbijski napadač Radamel Falcao (30) izrazio je svoje zadovoljstvo što se ponovo našao na spisku reprezentativaca svoje zemlje. Preko društvenih mreža poručio je da je to poseban trenutak za njega.

Falcao je u srijedu za Monaco postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona nakon šest godina u pobjedi nad CSKA rezultatom 3:0. Ubrzo nakon toga uslijedila je još jedna dobra vijest za sjajnog napadača kojeg je selektor Jose Pekerman uvrstio na spisak reprezentativaca Kolumbije prvi put nakon 388 dana.

“Drago mi je da ću se vratiti i igrati za moju reprezentaciju. To je poseban trenutak za mene. Naporno sam radio za to. Fokusiran sam na to da dam sve od sebe“, poručio je Falcao preko društvenih mreža.

Nekada jedan od najboljih napadača svijeta pokušava da se vrati u pravu formu još od januara 2014. godine kada je u dresu Monaca pretrpio tešku povredu prednjih križnih ligamenata zbog čega je propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nakon šestomjesečne pauze vratio se fudbalu, igrajući za Monaco, Manchester United i Chelsea. No, nikada nije dostigao svoju najbolju formu u čemu su ga spriječile i mnoge manje povrede. Ipak, ove sezone igra dosta dobro za Monaco u koji se vratio poslije dvije neuspješne sezone provedene na posudbi u Engleskoj. Falcao je Kolumbiju odigrao 62 utakmice i postigao 25 golova.

Nakon deset odigranih kola u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, Kolumbija zauzima četvrto mjesto sa 17 bodova. Kolumbijci će u 11. kolu 10. novembra ugostiti Čile, aktuelnog šampiona Južne Amerike, a šest dana kasnije čeka ih veliki derbi u gostima kod Argentine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije