Fabrizio Romano tvrdi: Napoli za Conteov dolazak dovodi nevjerovatno pojačanje

0
Radiosarajevo.ba
Fabrizio Romano tvrdi: Napoli za Conteov dolazak dovodi nevjerovatno pojačanje
Foto: EPA - EFE / Antonio Conte

Antonio Conte postao je novi trener Napolija i vodit će ih od iduće sezone. Jedan od najpouzdanijih nogometnih novinara na svijetu Fabrizio Romano javlja da su Conte i Napoli dogovorili sve detalje ugovora koji je na snazi do juna 2027. godine.

"Napoli pravi prve planove sa Antoniom Conteom jer je Alessandro Buongiorno jedan od igrača kojeg ovaj trener cijeni.

Direktan kontakt je uspostavljen u proteklim danima s Napoli pripremljenim da ponudi za štopera Torina. Postoji nekoliko klubova zainteresiranih za potpisivanje Buongiorna, ali još nije donesena odluka", kako tvrdi Fabrizio Romano.

U Blagaju klanjana dženaza Adnanu Šemiću: Ukopan pored oca Asima

U Blagaju klanjana dženaza Adnanu Šemiću: Ukopan pored oca Asima

Italijanski mediji navode da će zarađivati između osam i devet miliona eura godišnje, što znači da će postati najplaćeniji trener u Italiji te "skinuti" Simonea Inzaghija koji ima plaću 5.5 miliona eura.

Conteu će ovo biti prvi angažman nakon što je u martu 2023. godine sporazumno raskinuo ugovor s Tottenhamom. U Italiji je zadnji put radio kada je trenirao Inter u razdoblju od 2019. do 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije