Evo šta su izjavili Bajević i Skočić nakon utakmice BiH - Iran

2
Radiosarajevo.ba
Evo šta su izjavili Bajević i Skočić nakon utakmice BiH - Iran
Foto: NS BiH / S press konferencije

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu odigrala prijateljsku utakmicu protiv Irana.

Utakmica je završila rezultatom 0:2.

Nakon utakmice, oba trenera su dala svoje viđenje meča.

“Svaka utakmica je bitna. Kad izgubi reprezentacija, to je bolno. Pokušao sam da dam šansu nekolicini igrača, druga ekipa je željela mnogo više, da brzim napadima dođe do našeg gola. Sve šanse koje su stvorili u prvom poluvremenu su zapravo greške naših igrača. Istina je da je ovakav teren više njima odgovarao. Ovo što smo imali, to je to, ne možemo nikoga podcjenjivati”, rekao je Bajević, dodavši:

“Drugo poluvrijeme smo slabo igrali, u prvom ne. Imali smo i veći posjed lopte. Nismo mogli naći prostora da možemo kroz sredinu doći do gola, pokušali smo sa strane centaršutevima – nismo uspjeli. Istina je da smo imali malo udaraca prema golu, nažalost. Šta da radimo”.

Bajević je u svom mandatu dao priliku velikom broju debitanata.

“Ne mogu da kažem da neki igrači nisu za reprezentaciju. Možda nisu sad, ali će biti za godinu, dvije, tri…”, istakao je selektor naše reprezentacije.

Trener Irana Dragan Skočić je bio zadovoljan predstavom svojih igrača.

Dugo nisam bio u BiH, bilo mi je lijepo ovih dana. Što se tiče utakmice, mogli smo i ranije riješiti. Drugo poluvrijeme se malo razvodnilo, dao sam šansu nekim drugim igračima. Generalno sam zadovoljan utakmicom”, rekao je Skočić na početku.

“Nema prijateljskih utakmica kada je riječ o reprezentacijama. Mi svaku utakmicu moramo ići maksimalno. Za nas je ovo meč koji smo htjeli dobiti”, dodao je jasno Skočić.

O reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koja večeras definitivno nije bila ni blizu svog nivoa, Skočić je rekao:

“Čim se neko može dobro nositi sa Italijom i Nizozemskom, to je dobra reprezentacija koja zna igrati. Trošiti riječi na Pjanića i ostale je nepotrebno. Mislim da svakako BiH ima više kvalitete od Sjeverne Irske.”

Istakao je i da je primarni cilj Irana plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

“Naš primarni cilj je plasman na SP. Mi smo uz Japan najjača ekipa u Aziji, vjerujem da smo dovoljno dobri da odemo na Mundijal.”

“Držim palčeve BiH u sljedećim utakmicama, želim vam puno sreće”, zaključio je on.

Za tri dana BiH će gostovati Nizozemskoj u Amsterdamu u meču Lige nacija, a 18. novembra nam na Grbavici gostuje Italija u posljednjem kolu ovog takmičenja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije