Bajević sve iznenadio sa sastavom protiv Irana: Tri debitanta među startnih 11

1
A. S.
Bajević sve iznenadio sa sastavom protiv Irana: Tri debitanta među startnih 11
Foto: EPA-EFE / Miralem Pjanić

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Bajević večeras je sve iznenadio početnim sastavom za prijateljski duel protiv Irana, koji se večeras od 18 sati igra na Koševu.

Bajević je odlučio priliku pružiti nekolicini igrača koji nemaju često šansu da igraju od starta za nacionalni tim, pa ćemo tako imati na terenu i trojicu debitanata.

To su napadač Irfan Hadžić, defanzivac Zrinjskog Josip Ćorluka, kao i vezni fudbaler Sarajeva Amar Rahmanović, koji duel počinju od prve minute.

Jedna vrsta iznenađenja je i Miralem Pjanić, koji će biti kapiten i igrat će od prve minute. 

Bosna i Hercegovina: Burić, Ćorluka, Kovačević, Saničanin, Nastić, Pjanić, Lončar, Rahmanović, Tatar, Gojak i Hadžić.

Podsjetimo, Haris Hajradinović, Samir Zeljković i Ajdin Hasić pozitivni su na koronavirus, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza BiH.

Bosna i Hercegovina večeras u 18 sati igra prijateljski meč protiv Irana, a Haris Hajradinović, Samir Zeljković i Ajdin Hasić će ga propustiti jer su pozitivni na koronavirus.

"Tačno je, tri igrača su pozitivna, a četvoricu igrača smo ostavili u hotelu, radi predostrožnosti", potvrđeno je iz NSBiH za naš portal.

Naglasimo da Edin Džeko večeras nije sa Zmajevima, jer je i on imao pozitivan test na koronavirus dok je bio u Italiji i čekao polazak za Sarajevo.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije