Evo šta Cristiano Ronaldo ima u svojoj garaži

Radiosarajevo.ba
Evo šta Cristiano Ronaldo ima u svojoj garaži
instagram.com/corriere/ / Cristiano Ronaldo

Osim što sam sebe zna počastiti odličnim autom, Cristiano luksuzne automobile dobije i od klupskih sponzora. Dok je igrao za Real Madrid uživao je u Audiju, a sada ga oprema Jeep koji je sponzor Juventusu...

Za jedan sat zaradi 84 hljade eura, nakon jednog sedmice bude bogatiji za više od pola miliona eura, a koliko onda zarađuje mjesečno? Pa, na računu se pojavi 2,5 milionaa eura. Računica je to plate Cristiana Ronalda (35) koji godišnje od ugovora u Juventusu utrži čak 30 miliona eura. To je samo što se tiče nogometa, a gdje su još prihodi od sponzora, reklame.Ugledni Forbes piše kako je Portugalac u cijeloj karijeri zaradio preko 500 miliona dolara, piše 24sata.hr.

Ima nekoliko nekretnina širem Europe, jahte, lanac hotela, ali ono u čemu prednjači su automobili. Ronaldo je veliki ljubitelj brzine i luksuznih auta pa je zato sebi nabavio pravu flotu koju drži u nekoliko garaža! Neki kažu kako je igrač Juventusa vlasnik čak 20 automobila, neki se nalaze u Torinu, Madridu, a neki u Lisabonu. S posljednjim se počastio prije nekoliko dana, a riječ je o Ferrariju Monzi SP2.


Nogometaš Juventusa je u utorak posjetio Ferrarijevu tvornicu u Maranellu, a ono što je vidio ga je toliko oduševilo pa je odlučio iskeširati čak 1,6 miliona eura za ovaj automobil.

Ronaldo je u tvornicu došao helikopterom u pratnji prvog čovjeka Juventusa Ferrariju Monzi SP2. i predsjednika Ferrarija Johna Elkanna.

Dočekali su ga predstavnici iz ekipe Formule 1 zajedno s talijanskim inženjerom i direktorom ekipei Scuderia Ferrarija Mattijom Binottom.

Ferrari Monza SP2 (dvosjed) dolazi i u verziji SP1 (jednosjed), a proizveli su 499 primjeraka koje mogu kupiti isključivo postojeći vlasnici Ferrarija. Ovaj superautomobil u sebi ima V12 motor od 812 KS koji s maksimalnih 8.500 okretaja u minuti do 100 kilometara na sat dolazi za samo 2,6 sekundi. To je samo jedna 'zvijer' u nizu luskuznih automobila koje posjeduje Portugalac.

Jednim od njih se pohvalila njegova zaručnica Georgina na Instagramu.

On i njen dragi su nedjeljno poslijepodne proveli u Bugatti Chironu. Riječ je o automobilu koji je proizveden u samo 500 primjeraka, a Ronaldo ga je ugrabio čim je došao na tržište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije