Evo gdje možete u direktnom TV prijenosu gledati prvu utakmicu na otvorenju EURO-a

1
Radiosarajevo.ba
Evo gdje možete u direktnom TV prijenosu gledati prvu utakmicu na otvorenju EURO-a
Foto: EPA - EFE / EURO 2024

Sutra počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se igrati u gradovima Njemačke. Iako na njemu neće biti reprezentacije Bosne i Hercegovine, javnost u našoj zemlji s nestrpljenjem isčekuje veliki sportski događaj koji ćete moći eksluzivno pratiti u programu BHT1 i na kanalu Moja TV

BHRT i BH Telekom još jednim značajnim projektom nastavljaju uspješnu saradnju. Ljeto će biti u znaku nogometa. Evropsko prvenstvo počinje sutra i trajat će do 14. jula. Tehnički preduslovi su ispunjeni i preostalo je da naš tim, na zadovoljstvo gledalaca, realizira još jedan veliki projekat.

"Ovo je jedan od onih programskih zadataka koji izaziva različita osjećanja. Prvo radost, što smo barem posredno ili na neki način dio jednog velikog spektakla.

EURO 2024 | Danas saznajemo protivnike Njemačkoj i Švicarskoj u četvrtfinalu

EURO 2024 | Danas saznajemo protivnike Njemačkoj i Švicarskoj u četvrtfinalu

Drugo, želja da uradimo projekat kako treba. I treće, velika odgovornost jer se radi o zahtijevnom, komplikovanom i televizijskom projektu koji traje dugo, dakle, mjesec dana", kaže urednica Sportskog programa BHT1 Medina Šehić.

BHRT je u bliskoj prošlosti uspješno realizirao projekte poput Olimpijskih igara u Tokiju i Pekingu, utakmica naših nogometnih i rukometnih selekcija, te Svjetskog prvenstva u Kataru prije dvije godine.

"Mi ćemo pokušati svakako nadmašiti ono što smo uradili prije dvije godine, kada je bilo Svjetsko prvenstvo u Kataru. Neće biti lagano, no mi smo tu zajedno s našim gostima.

Portugalci pobjedom najavili EURO: Ronaldo zabio dva gola, a prvi je nešto posebno

Portugalci pobjedom najavili EURO: Ronaldo zabio dva gola, a prvi je nešto posebno

Trudit ćemo se da našim gledaocima približamo i uveličamo Evropsko prvenstvo na način kako samo mi to znamo", ističe urednik i voditelj Ognjen Dujković.

Osim prijenosa utakmica, u specijalnim emisijama, koje će počinjati u popodnevnim satima, a završavati oko ponoći, uz posebne rubrike, najave, analize i preglede ćemo približiti sve elemente takmičenja, a svoj doprinos će dati i BH Radio 1, kao i portal bhrt.ba.

"Naša studijska emisija će biti atraktivna. Imat ćemo nove grafičke elemente, posebno statistiku. Imat ćemo ovog puta i tri para gostiju za razliku od Svjetskog prvenstva, tako da sam uvjeren da će gledatelji moći uživati u tom studijskom dijelu našeg programa, posebno u mečevima koje nam donosi Evropsko prvenstvo", navodi komentator Anel Džanković. 

Kakav peh: Jedan od najboljih napadača današnjice propušta otvaranje Eura

Kakav peh: Jedan od najboljih napadača današnjice propušta otvaranje Eura

"Mislim da će ovaj projekat biti još i kvalitetniji nego što je bilo Svjetsko prvenstvo u Kataru. Koncentracija kvaliteta je veća i znamo da se pune teže i kvalifikovati na Evropsko prvenstvo.

Iskreno jedva čekamo, možda će nekim ljudima puno utakmica dosaditi, ali nama koji to volimo i radimo mislim da će donijeti lijepu stvari i iskreno govoreći jedva čekamo da počne", kazao je stručni konsultant BHT1 Dželaludin Muharemović.

Bez obzira na finansijsku krizu i sve probleme s kojim smo se suočili krajem prošle i od početka ove godine, kolege su se profesionalnim pristupom potrudile da se vruće sportsko ljeto na BHRT-u nastavi uspješnom realizacijom još jednog velikog projekta.

Prva specijalna emisija na programu je sutra s početkom od 19:45 sati, a u sklopu nje i prenos prvog susreta između domaćina Njemačke i Škotske, piše BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije