Europska liga: Pernica srušio Dinamo, favoriti sigurni

Radiosarajevo.ba
Europska liga: Pernica srušio Dinamo, favoriti sigurni
Foto: EPA-EFE / Pernica postiže pogodak
Odigrano je još sedam susreta 1/16 finala UEFA-ine Europske lige čime su kompletirani prvi susreti u ovom krugu takmičenja.

Dinamo je večeras gostovao u Češkoj kod Viktorije Plzen. Odlično su gosti krenuli, a nakon prvih 45 minuta igre u Plzenu rezultat je bio 1:0 za Modre. Pogodak je postigao Dani Olmo. Viktorija je preokrenula u drugom poluvremenu, a golove za domaće postigao je Pernica u 54. i 83. minuti susreta. Kod Dinama zbog kartona nije bilo Hajrovića, a Amer Gojak je odigrao svih 90 minuta.

Napoli je bio siguran na gostovanju u Zurichu. Gosti su slavili rezultatom 3:1, a golove su postigli Insigne, Callejon i Zielinski. Jedini pogodak za domaće postigao je Kololli s bijele tačke. Chelsea je slavio u Švedskoj protiv Malmoa rezultatom 2:1. Golove za goste postigli su Barkley i Giroud, a za domaće Christiansen.

Club Brugge je bio bolji od Salzburga s 2:1, a Smail Prevljak je utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače. Šahtar i Eintracht odigrali su 2:2 u Ukrajini, dok je Sporting u Lisabonu izgubio od Villarreala s minimalnih 1:0. Valencija je slavila u Glasgowu protiv Celtica s 2:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije