'Europa se vraća na Koševo': Velika akcija čišćenja stadiona "Asim Ferhatović Hase"

1
Radiosarajevo.ba
'Europa se vraća na Koševo': Velika akcija čišćenja stadiona "Asim Ferhatović Hase"
Foto: Općina Centar / Velika akcija čišćenja stadiona Asim Ferhatović Hase

U organizaciji Općine Centar i Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" organizirana je dvodnevna akcija čišćenja stadiona "Asim Ferhatović Hase", a pred revanš susret prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Torpeda iz Kutaisija koji se igra u četvrtak, 20. jula sa početkom u 21 sat.

U akciji čišćenja i pranja stadiona uoči revanš susreta učestvuju pripadnici civilne zaštite Općine Centar, radnici Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju", KJKP "Rad", te pripadnici DVD Bjelave.

Načelnik Srđan Mandić obišao je danas stadion i poručio da će Opština Centar učiniti maksimalne napore kako više nikada Fudbalski klub Sarajevo europske utakmice ne bi morao igrati bilo gdje osim na Koševu.

U Sarajevu obilježena 44. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

U Sarajevu obilježena 44. godišnjica smrti Josipa Broza Tita

"Izuzetno smo sretni i ponosni što se Europa vraća na Koševo. Opština Centar i dalje ostaje partner FK Sarajevo, i učinit ćemo sve da Klub u budućnosti sve evropske utakmice igra na stadionu 'Asim Ferhatović Hase'. U proteklom periodu, imajući u vidu prije svega opšti društveni interes i činjenicu da se projektom modernizacije glavnog terena stadiona 'Asim Ferhatović Hase' stvaraju preduslovi za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativnih utakmica, Opština Centar je pristupila sufinansiranju projekta rekonstrukcije travnjaka na Koševu i obezbijedila 549.197 za tu namjenu.

Pored navedenih sredstava dodatno je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 79.852 KM za priključenje sistema grijanja travnatog terena stadiona na niskonaponsku distributivnu mrežu, a što je predstavljalo uslov za rad grijača i dodatne opreme. Također, u ovoj godini izdvojeno je 350.000 maraka za Omladinski pogon Fudbalskog kluba Sarajevo, te 100.000 maraka za troškove odigravanja utakmica kao pomoć Klubu. Važno je da i Opština i Klub ispunavaju ugovorne obaveze, jer zajedno možemo napraviti velike iskorake u modernizaciji Koševa, kazao je Mandić.

Načelnik Mandić je sa direktorom Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" Mirzom Muzurovićem obišao i radove na sanaciji svlačionica te ostalih prostorija u kompleksu stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Velika akcija čišćenja stadiona Asim Ferhatović Hase
Foto: Općina Centar: Velika akcija čišćenja stadiona Asim Ferhatović Hase

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije