Europa liga: Magična noć Genka, Rostov uspio iznenaditi Manchester United

Radiosarajevo.ba
Europa liga: Magična noć Genka, Rostov uspio iznenaditi Manchester United
Anadolija / Schalke - Monchengladbach
Nakon što je ova faza takmičenja završila u okviru Lige prvaka, osmina finala Europa lige donijela je brojne poslastice za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Prve tri utakmice, koje su se igrale u terminu od 19 sati, ponudile su mali broj golova, ali zanimljivu igru ekipa koje su se nadmetale za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Najzanimljiviji duel igrao se na Telia Parkenu u Kopenhagenu gdje su snage odmjerile istoimena domaća ekipa i gostujući Ajax. U ovoj utakmici obje ekipe postigle su barem po jedan gol, a uspješniji su bili domaći sa dva gola u mreži protivnika.

Za veliko slavlje u Kopenhagenu pogađali su Falk i Cornelius, dok je Dolberg pred kraj prvog dijela utakmice donio blagu nadu navijačima Ajaxa, no bezuspješno jer je utakmica završena u korist domaćih.

Zanimljiv je bio i susret na stadionu "Olimp 2", gdje je Rostov uspio da iznenadi velikana engleskog nogometa i dođe do remija u prvoj utakmici osmine finala. Manchester United koji je u Rostov-na-Donu stigao sa motivom pobjede, nije uspio ostvariti svoj naum, a po jedan gol postigli su Mkhitaryan za goste i Bukharov za domaće.

Treći susret u ovom dijelu večeri ponudio je minimalan broj golova, na utakmici u kojoj su bolji bili gosti. Snage su odmjerili APOEL i Anderlecht, a golom Stanciua gosti su uspjeli napraviti bolje predispozicije za nastavak takmičenja.

Drugi dio večeri popravio je utisak svim ljubiteljima nogometa koji su pratili večerašnje susrete, a mnoštvo golova vidjeli smo na svim utamicama. Nijedna od njih nije završena bez pogodaka obje ekipe, a najzanimljivije je bilo na Ghelamco Areni, gdje svojevrstan derbi odigrale ekipe Genta i Genka.

Ova utakmica ponudila je, ujedno, i najviše golova večeras, a završena je rezultatom 2:5 u korist Genka.

Zanimljivo je bilo, kako smo već pisali i na susretu u Lyonu, gdje je istoimeni domaćin dočekao Romu, ekipu bh. reprezentativca Edina Džeke.

I na ovoj utakmici zabilježen je veliki broj golova, a rimska Vučica nije uspjela stići do pobjede jer je Lyon uspio slomiti njihovu odbranu u drugom dijelu, za pobjedu od 4:2.

Do vrijedne pobjede protiv Krasnodara stigli su i nogometaši Celte Vigo, koji su na domaćem terenu slavili rezultatom 2:1, dok su ostali mečevi završeni neriješenim ishodima, te su susreti Olympiacosa i Bešiktaša, te Schalkea i Monchengladbacha završeni rezultatima 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije